Trys kalėdiniai patiekalai. Interviu su „Cukrinisavinelis.lt“ tinklaraštininke Berta

Gruodžio 23, 2014 | Kamilė Kogstaitė
+52
Trys kalėdiniai patiekalai. Interviu su „Cukrinisavinelis.lt“ tinklaraštininke Berta

Gražiausios metų šventės – jau čia pat. Kalėdos namus užpildo jaukumu, gėriu, šiluma, nes prie švenčių stalo susėdame su pačiais artimiausiais žmonėmis. Gardūs šventiniai patiekalai – būtinas Kalėdų atributas. Šį kartą „Medguru.lt“ kalbina tinklaraštininkę Bertą, internetinio portalo „Cukrinisavinelis.lt“, kuriame skelbiami patiekalų receptai ir idėjos šventėms, įkūrėją. Smalsaujame, kaipgi Kalėdas švenčia uolioji maisto gamintoja ir prašome pasidalinti savo mėgstamiausiais šventiniais receptais. 

Berta, kaip kilo idėja įkurti tinklaraštį „Cukrinisavinelis.lt“? 

Berta, „Cukrinisavinelis.lt“ įkūrėjaMaisto gaminimas man niekada nebuvo svetimas. Pamenu, jau vaikystėje visada gamindavau sekmadienio pusryčius ir visai nesvarbu, kad dažniausiai tai būdavo blynai su kakava, bet jausdavausi labai atsakinga persona virtuvėje. Ta meilė maistui išliko iki šiol ir vieną dieną tiesiog nutariau pradėti rašyti apie tai tinklaraštį. 

Mano gyvenime dažnai daug kas įvyksta neplanuotai, ir jei manęs paklaustų, kodėl pradėjau rašyti tinklaraštį, aš tiesiog neturėčiau atsakymo. Tiesiog vieną dieną nusprendžiau, jog noriu savo sėkmėmis (ir nesėkmėmis!) virtuvėje pasidalinti su draugais. Dabar tuo labai džiaugiuosi, nes iš tiesų tas rašymas mane verčia kaskart labiau stengtis, stiebtis, tobulėti. Dar kartą įsitikinau, kad kartais mano neapgalvoti, emocijų lydimi veiksmai pasiteisina. 

Tinklalapių, kuriuose galima pasiskaityti receptų, Lietuvoje tikrai nemažai. Kuo „Cukrinisavinelis.lt“ ypatingas, galbūt kažkuo skiriasi nuo kitų portalų? 

Nemanau, kad „Cukrinisavinelis.lt“ kažkuo ypatingas, nes mūsų mažoje šalyje labai daug puikių tinklaraštininkų, kurie negaili savo laiko ir jėgų tam, kad su skaitytojais pasidalintų ne tik puikiais receptais, bet dar puikesnėmis jų nuotraukomis ir aprašymais. 

Galbūt vienintelis dalykas, kuris leidžia man šiek tiek būti kitokiai yra tai, kad savo tinklaraštyje talpinu ne tik receptus, bet ir įvairias idėjas šventėms, namams. Nors kol kas receptai pirmauja... Turbūt meilė maisto gaminimui vis dėl to yra didesnė. 

Įdomu, kodėl sugalvojote būtent pavadinimą – „Cukrinisavinelis.lt“? Ar tai reiškia, jog pirmenybę teikiate desertams?

Iš tiesų desertų nelabai mėgstu, galiu kartais jais pasimėgauti, bet tai tikrai nėra pats mėgstamiausias dalykas pasaulyje. Ir gaminu juos gana retai, nebent tada, kai noriu palepinti artimuosius, nes aplink mane sukasi nemažai saldumynų mėgėjų. 

Bet cukrinis avinėlis pasirinktas neatsitiktinai. Man tai asocijuojasi su kažkuo labai jaukiu, šiltu ir mielu. O namai ir yra ta vieta, kurioje visi jaučiamės jaukiai, saugiai, šiltai. Tai vieta, kurioje gaminame, švenčiame, dekoruojame, rūpinamės, ieškome naujų idėjų, bendraujame ir tiesiog gyvename.  

Artėja Kalėdos. Ką Jums pačiai reiškia ši šventė, gal turite kažkokių šventinių tradicijų?

„Tai mano mėgstamiausia šventė metuose, kai namai pasipuošia švieselėmis ir pakvimpa kepamais imbieriniais sausainiais...“ Aš labai myliu Kalėdas! Tai mano mėgstamiausia šventė metuose, kai namai pasipuošia švieselėmis ir pakvimpa kepamais imbieriniais sausainiais, kai gatvėje sutikti žmonės tau nejučia nusišypso, kai artimiausieji dalinasi šiluma ir jaukiomis akimirkomis kartu, kai širdyje būna taip gera, taip lengva, kad norisi tą jausmą nešioti ištisus metus. 

Kaip tik prieš kelias dienas stovėjau pašte eilėje ir stebėjau, kiek daug aplink mane buvo pagyvenusių damučių, ir visos jos buvo puikios nuotaikos, visai nepyko, nesiraukė, kad reikia stovėti tikrai ne dešimt ar penkiolika minučių, viena su kita pasilabino ir toliau kantriai laukė. Prieš Kalėdas visus apgaubia ta gerumo aura, nelieka negatyvių emocijų, išgyvenimų, man tai yra tarsi mažas stebuklas, kurio trūksta visus metus. 

Kažkokių ypatingų tradicijų neturime, visada puošiame eglutę, namus, kepame imbierinius sausainius, susitinkame išgerti karšto vyno ar karšto šokolado, žiūrime kalėdinius filmus ir renkame dovanas. Su draugais kasmet prieš Kalėdas susitinkame ir suruošiame draugų Kūčias, tai vakaras, kuomet visi atsinešame pagamintus patiekalus, susėdame prie bendro stalo ir jaukiai pavakarojame. 

Skaityti kitą puslapį »
1 2 3
+52
  • Nutukimas
  • Antsvoris
  • Bulimija
  • Anoreksija
  • Sveika mityba
  • Patiekalai
  • Dietologai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Bičių produktai – Jūsų sveikatai
Bičių produktai – Jūsų sveikatai Pasaulyje yra daugiau nei pusantro milijono vabzdžių rūšių. Mokslininkai spėja, kad gausybė rūšių dar nebuvo atrasta. Ypatingą vietą tarp visų vabzdžių užima bitės. Bitės yra labai svarbios augalų dauginimuisi. Žinoma, kad obuoliai, moliūgai, ankštinės daržovės, agurkai, daugelis uogų užmezga vaisius tik apdulkinti.... +1 / 0 +1
Natūralūs saldikliai, naudingi mūsų organizmui
Natūralūs saldikliai, naudingi mūsų organizmui Cukrus nėra būtinas mūsų organizmui, tačiau išvengti jo kasdienėje mityboje labai sunku. Nors stengiamės stebėti ir bent šiek tiek sumažinti suvartojamą cukraus kiekį, neretai užsimirštame ir įsiberiame šaukštelį cukraus į kavą ar arbatą, saldiname kepinius, naudojame įvairius sirupus ir kitus pagardus. Visiškai... +38 / -2 +36
Juodojo šokolado nauda: faktai, kuriuos privalo žinoti smaližiai ir ne tik
Juodojo šokolado nauda: faktai, kuriuos privalo žinoti smaližiai ir ne tik Juodojo šokolado nauda žmogui žinoma nuo seno. Tiesa, kartais pasigirsta diskusijų, kad tai tik šokolado gamintojų reklaminis triukas, tačiau moksliniai tyrimai įrodė, kad šokolado nauda abejoti neverta. Žinoma, kalbama tik apie kokybišką juodąjį šokoladą ir protingus jo vartojimo kiekius. 1 +38 / -5 +33
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai Sveiki! Mano vardas Berta. Rašau tinklaraštį „Cukrinis avinėlis“. Prisipažinsiu, kad man labai patinka paskęsti prieskonių ir įvairiausių kvapų debesyse, kurie sklinda iš mano nedidukės virtuvės. Esu laiminga, galėdama iš visos širdies eksperimentuoti, svajoti ir bandyti įgyvendinti mažus dalykus. Nuo šiol kiekvieną... 3 +32 / -1 +31
8 faktai apie gaiviuosius gėrimus
8 faktai apie gaiviuosius gėrimus Saldintus gaiviuosius gėrimus vartojame didžiuliais kiekiais, o dalis žmonių juos geria kasdien. Šiuos gėrimus ypač pamėgo jaunimas, o kai kuriems jie net didele dalimi pakeitė vandenį. Vis dėlto kyla klausimas, ar saugu vartoti šiuos gėrimus? Kaip jie veikia mūsų sveikatą? Pasirodo, juose esantis didžiulis cukraus kiekis ne tik... +26 / 0 +26
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui Dažnai kalbame apie angliavandenius, baltymus, riebalus, tačiau pamirštame paminėti, jog ne ką mažiau svarbi mūsų organizmui yra ir ląsteliena. Būtent ši medžiaga, kuri daugiausiai yra randama javuose, vaisiuose ir daržovėse, stiprina mūsų imunitetą, padeda virškinimo sistemai geriau funkcionuoti bei apsaugo nuo cholesterolio... +23 / 0 +23
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas!
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas! Apie kavos naudą bei žalą sveikatai yra ne kartą tekę girdėti iš įvairių žiniasklaidos šaltinių. Nieko keisto, nes kiek žmonių – tiek nuomonių. +23 / -2 +21
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų. Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams, sudarantiems 75... +22 / -2 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17