Kaip prižiūrėti sausą odą?

Gegužės 09, 2023
0
+0 -0

 Kiekvieno iš mūsų oda yra individuali, tad į aplinkos sąlygas, sezonų pokyčius bei pakitusį gyvenimo būdą reaguoja skirtingai. Stebėti savo odos būseną yra ypač svarbu, nes taip galime pažinti jos tikrąjį tipą, suprasti reakcijas ir suteikti tai, ko jai trūksta. Dažnai tokia savianalizė ir tinkamų priemonių paieškos užtrunka ilgiau nei mėnesį, o kur dar metų sezonų pokyčiai, iššaukiantys vis skirtingas odos reakcijas! Aptarkime, kas lemia odos išsausėjimą ir kaip tinkamai pasirūpinti šio tipo oda.

Kokios gali būti odos sausėjimo priežastys?

 Pradėkime nuo to, kad veido odą, kitaip nei kūno odą, veikia ypatingai daug aplinkos veiksnių, vienas iš jų – oro sąlygos ir UVA/UVB spinduliai. Besikeičiantys sezonai ir oro temperatūra kelia vis naujus iššūkius odai – žvarbus vėjas, krituliai, didelis šaltis arba karštis, gatvės dulkės, saulės spinduliai, ypač drėgnas ar sausas oras… Be abejonės, mūsų kasdienė mityba ir vandens kiekis taip pat turi įtakos odos būsenai, todėl labai svarbu rinktis pilnavertę mitybą ir išgerti bent 2 litrus vandens per dieną – jeigu mūsų kūnas dehidratuoja, tai dehidratuoja ir oda. Mėgstantys dažnai pasilepinti karšta vonia ar dušu rizikuoja išsausinti odą, tad vertėtų apriboti šio malonumo trukmę arba bent sumažinti temperatūrą. Taip pat būkite atidūs rinkdamiesi veido ir kūno priežiūros priemones, nes intensyvūs kvapikliai ar aštri sudėtis gali sudirginti ir išsausinti odą. Verčiau rinkitės specializuotas priemones iš Bioderma, kurios išsiskiria tikslingu poveikiu ir saugia sudėtimi be kvapiklių.

Sausa ar dehidratavusi?

 Tiesa tokia, kad sausa oda nebūtinai reiškia odos tipą, tai gali būti tiesiog dehidratavusi (išsausėjusi) oda, kurią galima atstatyti su tinkama priežiūra. Pagrindinis skirtumas, kuris dehidratavusią odą skiria nuo sausos odos tipo, yra laikinumas. Be to, dehidratuota oda vienu metu gali būti ne tik išsausėjusi, bet ir riebi, nes besistengdama išsaugoti drėgmę išskiria per didelį kiekį sebumo. Tokia oda neretai pleiskanoja, tampa jautresnė, įgauna blizgesio, o dėl sebumo pertekliaus gali atsirasti bėrimas ir spuogeliai. Tokios odos gydymas turėtų būti švelnus ir intensyviai drėkinantis. Esant mišriai odai, rekomenduojama naudoti du skirtingus veido kremus, intensyviai drėkinančiu tepkite išsausėjusias vietas (skruostus ir kaklą), o riebiai odai skirta priemone – riebias zonas (dažniausiai tai kakta, nosis ir smakras).

Priežiūra ir patarimai

·       Sausos odos priežiūra turėtų būti orientuota į drėgmės atstatymą, tad įsitikinkite, kad geriate pakankamai vandens.

·       Makiažo valymui rinkitės aliejinio arba sviestinio pagrindo valiklius, specialiai sausai odai sukurtas priemones arba švelnų valomąjį pienelį – tokiu būdu nedirginsite odos ir neleisite jai prarasti drėgmės.

·       Sausą odą šveiskite 2–3 kartus per savaitę švelniu šveitikliu. Tokiu būdu pašalinsite negyvas odos ląsteles, tad oda greičiau atsinaujins, o drėkinamosios priemonės įsigers giliau į odą.

·       Dažniau palepinkite odą drėkinančia kauke, kurios sudėtyje yra hialurono rūgšties, bei bent kartą per mėnesį apsilankykite profesionalaus veido valymo procedūroje.

·       Naudokite serumą su vitaminu E ir hialurono rūgštimi.

·       Rinkitės intensyviai drėkinančias priemones, pavyzdžiui Bioderma Atoderm Intensive Baume, kuris skirtas ne tik sausai, bet ir jautriai bei atopiškai odai.

·       Sausos odos priežiūrai ieškokite priemonių su kokosų, taukmedžių ar kanapių aliejais, kurie yra vertinami dėl drėkinamųjų savybių bei veiksmingai leidžia išsaugoti drėgmę odoje.

 Sausa oda reikalauja ypatingos priežiūros, tačiau jeigu ja rūpinamasi tinkamai, užtikrinamas pakankamas drėgmės kiekis, tokia oda vis tiek gali džiuginti skaistumu ir lygumu. Svarbiausia išsirinkti tinkamas priežiūros priemones ir atsižvelgti į savo gyvenimo įpročius.

0
+0 -0

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *