2 sveikesnių imbierinių sausainių receptai

Gruodžio 12, 2021 | Rūtelė Foktienė
0
+0 -0

Norisi, kad šios šventės būtų saldžios ir kvepiančios imbieriniais sausainiais, bet kyla klausimas, ar galima pasigaminti kažką sveikesnio? Tai tikrai įmanoma. Pateikiame Jums du nesudėtingus sveikesnių kalėdinių imbierinių sausainių receptus. Tegul Jūsų namai pakvimpa meduoliais, kurie ne tik labai gardūs, bet ir kur kas sveikesni!

Kvapnūs imbieriniai sausainiai

Pasiruoškite matavimo indą, kad būtų lengviau pamatuoti birių ingredientų kiekį. Sukvieskite šeimą ir pirmyn!

Jums reikės: 300 ml rupiai maltų miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių, 80 ml rudojo cukraus, 1 vidutinio dydžio kiaušinio, 4 valgomųjų šaukštų lydyto sviesto (jis suteiks ypatingo aromato ir neleis sausainiams prilipti), 1 valgomojo šaukštelio meduolinių prieskonių mišinio, žiupsnelio druskos. Porcijas galite dvigubinti – išeis daugiau kvapnių imbierinių sausainių.

Gaminimo eiga:

1) Paimkite didelį maišymo dubenį ir sudėkite visus ingredientus (sviestą pašildykite, kad jis būtų skystas).

2) Gerai išmaišykite rankomis, kad tešla neliptų prie pirštų.

3) Galite tešlą 15-20 minučių palaikyti šaldytuve – taip ją bus lengviau kočioti ir formuoti sausainius.

4) Kočiokite tešlą ir naudodami sausainių formeles išgaukite norimus sausainius.

5) Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Būtinai palikite pakankamus tarpelius.

6) Kepkite sausainius 7-11 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Stebėkite, kad nesudegtų. Turėtų švelniai apskrusti.

7) Dekoruokite, kaip tik norite, tačiau tai nebūtina – sausainiai labai gardūs ir be puošybos!

Speltos miltų imbieriniai sausainiai

Pasiruoškite virtuvines svarstykles, kad tiksliau pasvertumėte reikiamus kiekius ingredientų.  

Jums reikės: 250 gramų kokybiškų speltos miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 2 šaukštelių meduoliams skirtų prieskonių, 50 gramų kokosų aliejaus arba lydyto sviesto, 4 šaukštų medaus (tinka ir nerafinuotas rudasis cukrus),  2 kiaušinių, žiupsnelio druskos. Galite įdėti keletą šaukštų tarkuotų apelsinų žievelių arba razinų. Pateikiame Jums du nesudėtingus sveikesnių kalėdinių imbierinių sausainių receptus. Tegul Jūsų namai pakvimpa meduoliais, kurie ne tik labai gardūs, bet ir kur kas sveikesni!

Gaminimo eiga:

1) Paimkite didelį dubenį ir kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte prie rankų nelimpančią tešlą.

2) Palaikykite tešlą šaldytuve 15-20 minučių.

3) Kočiokite tešlą ir formuokite norimus sausainius.

4) Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5) Kepkite 11-12 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba 7-10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kuo plonesni sausainiai, tuo jie greičiau iškepa. Būtinai stebėkite, kad nesudegtų.

6) Jei norite, dekoruokite sausainius spalvotu arba baltu glajumi. Tik būtinai palaukite, kad sausainiai visiškai atvėstų. Galbūt jie bus tokie skanūs, kad norėsis juos valgyti dar šiltus?

Persivalgymas nepateisinamas nei paprastą dieną, nei per šventes. Kaip valgyti ir ką žinoti, kad ir vėl nepersivalgytumėte per šventes ir jaustumėtės gerai?

Plačiau:

12 patarimų, kaip nepersivalgyti per šventes

0
+0 -0
  • Šventės
  • Receptai
  • sveikas maistas
  • Kalėdos
  • sausainiai
  • imbieriniai sausainiai
  • sveikesni sausainiai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *