Velykos! Receptai iš likusių margučių

Balandžio 3, 2015 | Berta Garuckė
+24
Velykos! Receptai iš likusių margučių

Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiesiems: kieno šiais metais bus dailiausias ir stipriausias? Gražus metas, kurio laukti ir sulaukti visada gera. Bet vos tik praėjus šventėms daugelis ima sukti galvą dėl daugybės nespėtų suvalgyti kiaušinių... 

Nusiminti neverta, nes jie puikiai tinka gardiems ryto sumuštiniams su avokadu, pavasariškoms salotoms su špinatais bei lašiša ir sočiai užtepėlei su skumbre. Pristatome lengvas, paprastas ir greitas receptų idėjas, kad po švenčių netektų ilgai sukiotis virtuvėje. 

Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais 

Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniaisKo reikės 2 porcijoms? 

  • 2 riekių mėgstamos duonos;
  • 1 minkšto avokado;
  • žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • ½ nediduko raudonojo svogūno;
  • 2 virtų kiaušinių. 

Kaip gaminti? 

  1. Duonos riekes lengvai apskrudinkite.
     
  2. Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.
     
  3. Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius. 

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos
(žr. pagrindinę straipsnio nuotrauką)

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 avokado;
  • gabalėlio rūkytos lašišos;
  • 70 g špinatų;
  • ½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, juodųjų pipirų. 

Kaip gaminti? 

  1. Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.
     
  2. Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.  
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
  • Sveika mityba
  • Kiaušinių dieta
  • Patiekalai
  • Ekologiškos prekės
  • Receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Maistas, kuris tik sudaro sveiko maisto įspūdį
Maistas, kuris tik sudaro sveiko maisto įspūdį Kai tik atsirado greitasis maistas, visas pasaulis jį labai pamėgo. Nes jis greitai pagaminamas, paprastai gali būti suvalgomas bet kur (prie vairo, gatvėje ar net laukiant vizito pas kirpėją), be to, jo mėgėjai teigia, kad greitasis maistas ir labai skanus. Turbūt daugelis žino, kad greitasis maistas yra žalingas sveikatai, paprastai... +4 / 0 +4
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Trys priežastys, kodėl riekia valgyti skaidulų turinčio maisto
Trys priežastys, kodėl riekia valgyti skaidulų turinčio maisto Kartais stebiuosi, kodėl pas kai kuriuos žmones yra tokia gera virškinamojo trakto sistema. Atrodo, žmogus nugyveno pusę savo gyvenimo ir net nežino, ką reiškia įvairūs virškinimo sutrikimai, - tie nemalonūs pilvo spazmai ar rėmuo. Dabar jau žinau, kad įtraukdami į savo kasdieninės mitybos racioną skaidulų turinčio maisto mes... +35 / -2 +33
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai Sveiki! Mano vardas Berta. Rašau tinklaraštį „Cukrinis avinėlis“. Prisipažinsiu, kad man labai patinka paskęsti prieskonių ir įvairiausių kvapų debesyse, kurie sklinda iš mano nedidukės virtuvės. Esu laiminga, galėdama iš visos širdies eksperimentuoti, svajoti ir bandyti įgyvendinti mažus dalykus. Nuo šiol kiekvieną... 3 +32 / -1 +31
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!
Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai! Pavasaris ‒ pats puikiausias metas pasilepinti lėkšte traškių sultingų salotinių sultenių, kurios pasižymi maistingumu ir tikra vitaminų gausa. Šių neįprastų salotų lapeliuose yra triskart daugiau vitamino C nei kitose salotose, taip pat netrūksta vitaminų B1, B2, K, P, E, eterinių aliejų, tokių mineralinių medžiagų, kaip... 3 +27 / -3 +24
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas!
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas! Apie kavos naudą bei žalą sveikatai yra ne kartą tekę girdėti iš įvairių žiniasklaidos šaltinių. Nieko keisto, nes kiek žmonių – tiek nuomonių. +23 / -2 +21
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai?
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai? Ne kartą yra tekę girdėti apie Viduržemio jūros dietą, Diukano dietą, sveikos mitybos principus, tačiau ar kada nors girdėjote apie penkių elementų mitybą? Jei ne, tuomet siūlome paskaityti šį straipsnį, kuriame, remiantis mitybos konsultantės Claudia Nicherl knyga „Penkių elementų mityba“ pabandysime atsakyti į... +20 / 0 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17