Velykos! Receptai iš likusių margučių

Balandžio 03, 2015 | Berta Garuckė
+24
+24 -0

Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiesiems: kieno šiais metais bus dailiausias ir stipriausias? Gražus metas, kurio laukti ir sulaukti visada gera. Bet vos tik praėjus šventėms daugelis ima sukti galvą dėl daugybės nespėtų suvalgyti kiaušinių… 

Nusiminti neverta, nes jie puikiai tinka gardiems ryto sumuštiniams su avokadu, pavasariškoms salotoms su špinatais bei lašiša ir sočiai užtepėlei su skumbre. Pristatome lengvas, paprastas ir greitas receptų idėjas, kad po švenčių netektų ilgai sukiotis virtuvėje. 

Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais 

Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniaisKo reikės 2 porcijoms? 

  • 2 riekių mėgstamos duonos;
  • 1 minkšto avokado;
  • žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • ½ nediduko raudonojo svogūno;
  • 2 virtų kiaušinių. 

Kaip gaminti? 

  1. Duonos riekes lengvai apskrudinkite.
     
  2. Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.
     
  3. Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius. 

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos
(žr. pagrindinę straipsnio nuotrauką)

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 avokado;
  • gabalėlio rūkytos lašišos;
  • 70 g špinatų;
  • ½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, juodųjų pipirų. 

Kaip gaminti? 

  1. Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.
     
  2. Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.  
1 2
+24
+24 -0
  • Sveika mityba
  • Kiaušinių dieta
  • Patiekalai
  • Ekologiškos prekės
  • Receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *