Velykos! Receptai iš likusių margučių

Balandžio 3, 2015 | Berta Garuckė
+24
Velykos! Receptai iš likusių margučių

Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiesiems: kieno šiais metais bus dailiausias ir stipriausias? Gražus metas, kurio laukti ir sulaukti visada gera. Bet vos tik praėjus šventėms daugelis ima sukti galvą dėl daugybės nespėtų suvalgyti kiaušinių... 

Nusiminti neverta, nes jie puikiai tinka gardiems ryto sumuštiniams su avokadu, pavasariškoms salotoms su špinatais bei lašiša ir sočiai užtepėlei su skumbre. Pristatome lengvas, paprastas ir greitas receptų idėjas, kad po švenčių netektų ilgai sukiotis virtuvėje. 

Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais 

Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniaisKo reikės 2 porcijoms? 

  • 2 riekių mėgstamos duonos;
  • 1 minkšto avokado;
  • žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • ½ nediduko raudonojo svogūno;
  • 2 virtų kiaušinių. 

Kaip gaminti? 

  1. Duonos riekes lengvai apskrudinkite.
     
  2. Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.
     
  3. Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius. 

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos
(žr. pagrindinę straipsnio nuotrauką)

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 avokado;
  • gabalėlio rūkytos lašišos;
  • 70 g špinatų;
  • ½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, juodųjų pipirų. 

Kaip gaminti? 

  1. Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.
     
  2. Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.  
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
  • Sveika mityba
  • Kiaušinių dieta
  • Patiekalai
  • Ekologiškos prekės
  • Receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Kokia yra tikroji cukraus žala žmogaus organizmui?
Kokia yra tikroji cukraus žala žmogaus organizmui? Cukrumi pagardintas beveik kiekvienas maistas, pradedant nuo saldainių ir limonado, baigiant kečupu, majonezu, pusfabrikačiais, greitais pusryčiais, duona. O kas nemaloniausia, jame dažnai cukraus koncentracija keletą kartų viršija įprastą kasdienį žmogaus poreikį! +3 / 0 +3
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Juodojo šokolado nauda: faktai, kuriuos privalo žinoti smaližiai ir ne tik
Juodojo šokolado nauda: faktai, kuriuos privalo žinoti smaližiai ir ne tik Juodojo šokolado nauda žmogui žinoma nuo seno. Tiesa, kartais pasigirsta diskusijų, kad tai tik šokolado gamintojų reklaminis triukas, tačiau moksliniai tyrimai įrodė, kad šokolado nauda abejoti neverta. Žinoma, kalbama tik apie kokybišką juodąjį šokoladą ir protingus jo vartojimo kiekius. 1 +37 / -5 +32
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien Jei patiriate didelį stresą darbe, valgote skubėdami, mažai miegate, o dažnas jūsų palydovas – galvos skausmas, tikėtina, kad jums trūksta vitamino B. Kaip ir kiekviena vitaminų rūšis, vitaminas B yra būtinas mūsų organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Jis skatina energijos išskyrimo procesą iš angliavandenių, baltymų... +50 / -22 +28
8 faktai apie gaiviuosius gėrimus
8 faktai apie gaiviuosius gėrimus Saldintus gaiviuosius gėrimus vartojame didžiuliais kiekiais, o dalis žmonių juos geria kasdien. Šiuos gėrimus ypač pamėgo jaunimas, o kai kuriems jie net didele dalimi pakeitė vandenį. Vis dėlto kyla klausimas, ar saugu vartoti šiuos gėrimus? Kaip jie veikia mūsų sveikatą? Pasirodo, juose esantis didžiulis cukraus kiekis ne tik... +26 / 0 +26
Citrusinių vaisių nauda organizmui
Citrusinių vaisių nauda organizmui Citrusiniai vaisiai natūraliai Lietuvoje neauga, todėl mus pasiekia tik maža dalis visų šio tipo vaisių rūšių. Dažniausiai valgomi ir geriausiai žinomi ‒ apelsinai, mandarinai, citrinos ir greipfrutai. Citrusiniai vaisiai labiausiai vertinami dėl vitamino C, paruošiančio organizmus šaltajam sezonui. Tačiau citrusinius vaisius... 1 +23 / 0 +23
Organizmo valymas. Kada ir kam jo reikia?
Organizmo valymas. Kada ir kam jo reikia? Pavasaris jau seniai tarė sudie užleisdamas savo vietą ryškiaspalvei vasarai. Šis metų laikas žada daug nuotykių. Vasarą, rodos, kiekvienam iš mūsų neturėtų stigti jėgų bei geros nuotaikos, tačiau kodėl labai dažnai vasaros metu jaučiamės pavargę? Kodėl kūno svoris nemažėja, nors laikomės dietos ir norime džiaugtis... +21 / 0 +21
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas?
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas? Nuo seno sklandęs mitas, jog morkos itin naudingos mūsų regėjimui, neseniai buvo sugriautas. Mokslininkai patvirtino, jog apelsinas yra daug naudingesnis akių sveikatai nei morkos. Kodėl? Atskleidžiame šiame straipsnyje. +19 / 0 +19
Ką pamirštame įtraukti į valgiaraštį
Ką pamirštame įtraukti į valgiaraštį Didelę dalį mūsų mitybos įpročių formuoja iš kartos į kartą perduodamos tradicijos, tautos valgymo kultūra, vyraujančios maisto kainos ir produktų pasirinkimas parduotuvėse. +19 / 0 +19
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17