Velykos! Receptai iš likusių margučių

Balandžio 3, 2015 | Berta Garuckė
+24
Velykos! Receptai iš likusių margučių

Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiesiems: kieno šiais metais bus dailiausias ir stipriausias? Gražus metas, kurio laukti ir sulaukti visada gera. Bet vos tik praėjus šventėms daugelis ima sukti galvą dėl daugybės nespėtų suvalgyti kiaušinių... 

Nusiminti neverta, nes jie puikiai tinka gardiems ryto sumuštiniams su avokadu, pavasariškoms salotoms su špinatais bei lašiša ir sočiai užtepėlei su skumbre. Pristatome lengvas, paprastas ir greitas receptų idėjas, kad po švenčių netektų ilgai sukiotis virtuvėje. 

Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais 

Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniaisKo reikės 2 porcijoms? 

  • 2 riekių mėgstamos duonos;
  • 1 minkšto avokado;
  • žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • ½ nediduko raudonojo svogūno;
  • 2 virtų kiaušinių. 

Kaip gaminti? 

  1. Duonos riekes lengvai apskrudinkite.
     
  2. Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.
     
  3. Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius. 

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos
(žr. pagrindinę straipsnio nuotrauką)

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 avokado;
  • gabalėlio rūkytos lašišos;
  • 70 g špinatų;
  • ½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, juodųjų pipirų. 

Kaip gaminti? 

  1. Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.
     
  2. Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.  
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
  • Sveika mityba
  • Kiaušinių dieta
  • Patiekalai
  • Ekologiškos prekės
  • Receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Kokios yra vidurių užkietėjimo grėsmės ir kaip išvengti šio nemalonaus sveikatos sutrikimo?
Kokios yra vidurių užkietėjimo grėsmės ir kaip išvengti šio nemalonaus sveikatos sutrikimo? Vidurių užkietėjimas gali būti nejauki tema, bet ji iš tiesų labai aktuali, mat daugybė žmonių skundžiasi šia nemalonia problema. Teigiama, kad mažiausiai kas trečias asmuo gali patirti vidurių užkietėjimo epizodų, o senyvame amžiuje bent kas trečias asmuo kamuojamas lėtinio vidurių užkietėjimo. Viduriai gali užkietėti... +4 / 0 +4
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Vaistai ir maistas: ką būtina žinoti?
Vaistai ir maistas: ką būtina žinoti? Atėjote į vaistinę, pasiėmėte gydytojo išrašytus ir jums skitus vaistus. Grįžote namo. Pagal nurodymus ėmėte juos vartoti, tačiau greitai pastebėjote, jog vaistai sukėlė šalutinį poveikį – atsirado skrandžio skausmas...Ir tik vėliau supratote, kad taip nutiko dėl to, jog net nepagalvojote, jog jūsų vartojamą vaistą... +33 / 0 +33
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai Sveiki! Mano vardas Berta. Rašau tinklaraštį „Cukrinis avinėlis“. Prisipažinsiu, kad man labai patinka paskęsti prieskonių ir įvairiausių kvapų debesyse, kurie sklinda iš mano nedidukės virtuvės. Esu laiminga, galėdama iš visos širdies eksperimentuoti, svajoti ir bandyti įgyvendinti mažus dalykus. Nuo šiol kiekvieną... 3 +32 / -1 +31
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Citrusinių vaisių nauda organizmui
Citrusinių vaisių nauda organizmui Citrusiniai vaisiai natūraliai Lietuvoje neauga, todėl mus pasiekia tik maža dalis visų šio tipo vaisių rūšių. Dažniausiai valgomi ir geriausiai žinomi ‒ apelsinai, mandarinai, citrinos ir greipfrutai. Citrusiniai vaisiai labiausiai vertinami dėl vitamino C, paruošiančio organizmus šaltajam sezonui. Tačiau citrusinius vaisius... 1 +25 / 0 +25
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų. Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams, sudarantiems 75... +25 / -3 +22
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai?
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai? Ne kartą yra tekę girdėti apie Viduržemio jūros dietą, Diukano dietą, sveikos mitybos principus, tačiau ar kada nors girdėjote apie penkių elementų mitybą? Jei ne, tuomet siūlome paskaityti šį straipsnį, kuriame, remiantis mitybos konsultantės Claudia Nicherl knyga „Penkių elementų mityba“ pabandysime atsakyti į... +20 / 0 +20
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas?
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas? Nuo seno sklandęs mitas, jog morkos itin naudingos mūsų regėjimui, neseniai buvo sugriautas. Mokslininkai patvirtino, jog apelsinas yra daug naudingesnis akių sveikatai nei morkos. Kodėl? Atskleidžiame šiame straipsnyje. +19 / -1 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17