Velykos! Receptai iš likusių margučių

Balandžio 3, 2015 | Berta Garuckė
+24
Velykos! Receptai iš likusių margučių

Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiesiems: kieno šiais metais bus dailiausias ir stipriausias? Gražus metas, kurio laukti ir sulaukti visada gera. Bet vos tik praėjus šventėms daugelis ima sukti galvą dėl daugybės nespėtų suvalgyti kiaušinių... 

Nusiminti neverta, nes jie puikiai tinka gardiems ryto sumuštiniams su avokadu, pavasariškoms salotoms su špinatais bei lašiša ir sočiai užtepėlei su skumbre. Pristatome lengvas, paprastas ir greitas receptų idėjas, kad po švenčių netektų ilgai sukiotis virtuvėje. 

Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais 

Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniaisKo reikės 2 porcijoms? 

  • 2 riekių mėgstamos duonos;
  • 1 minkšto avokado;
  • žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • ½ nediduko raudonojo svogūno;
  • 2 virtų kiaušinių. 

Kaip gaminti? 

  1. Duonos riekes lengvai apskrudinkite.
     
  2. Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.
     
  3. Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius. 

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos
(žr. pagrindinę straipsnio nuotrauką)

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 avokado;
  • gabalėlio rūkytos lašišos;
  • 70 g špinatų;
  • ½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, juodųjų pipirų. 

Kaip gaminti? 

  1. Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.
     
  2. Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.  
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
  • Sveika mityba
  • Kiaušinių dieta
  • Patiekalai
  • Ekologiškos prekės
  • Receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Bičių produktai – Jūsų sveikatai
Bičių produktai – Jūsų sveikatai Pasaulyje yra daugiau nei pusantro milijono vabzdžių rūšių. Mokslininkai spėja, kad gausybė rūšių dar nebuvo atrasta. Ypatingą vietą tarp visų vabzdžių užima bitės. Bitės yra labai svarbios augalų dauginimuisi. Žinoma, kad obuoliai, moliūgai, ankštinės daržovės, agurkai, daugelis uogų užmezga vaisius tik apdulkinti.... +1 / 0 +1
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi?
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi? Vis dažniau sutinkame žmonių, kurie atsisako mėsos, vadina save vegetarais arba veganais. Tai du vis labiau populiarėjantys mitybos režimai ir net gyvenimo filosofijos. 2012 m. Amerikoje 5 procentus gyventojų sudarė vegetarai ir 2 procentus veganai. Lietuvoje vegetarizmas, o ypač jo rūšis veganizmas sparčiai populiarėja, tad... 2 +44 / -11 +33
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien Jei patiriate didelį stresą darbe, valgote skubėdami, mažai miegate, o dažnas jūsų palydovas – galvos skausmas, tikėtina, kad jums trūksta vitamino B. Kaip ir kiekviena vitaminų rūšis, vitaminas B yra būtinas mūsų organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Jis skatina energijos išskyrimo procesą iš angliavandenių, baltymų... 1 +56 / -24 +32
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui Dažnai kalbame apie angliavandenius, baltymus, riebalus, tačiau pamirštame paminėti, jog ne ką mažiau svarbi mūsų organizmui yra ir ląsteliena. Būtent ši medžiaga, kuri daugiausiai yra randama javuose, vaisiuose ir daržovėse, stiprina mūsų imunitetą, padeda virškinimo sistemai geriau funkcionuoti bei apsaugo nuo cholesterolio... +23 / 0 +23
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas!
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas! Apie kavos naudą bei žalą sveikatai yra ne kartą tekę girdėti iš įvairių žiniasklaidos šaltinių. Nieko keisto, nes kiek žmonių – tiek nuomonių. +23 / -2 +21
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų. Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams, sudarantiems 75... +22 / -2 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17