2 pagrindiniai sveikos mitybos patarimai

Rugsėjo 09, 2015
+3
+3 -0

Rinkitės sveikus riebalus ir venkite nesveikų riebalų

Sveikų riebalų turintys produktai reikalingi tam, kad pamaitintumėte savo smegenis, širdį ir ląsteles, taip pat plaukus, odą ir nagus. Maistas, kuriame gausu omega 3 riebalų rūgščių, gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, pagerinti nuotaiką ir padėti išvengti demencijos.

Į savo racioną įtraukite daugiau:

  • mononesočiųjų riebalų, gaunamų iš augalinio aliejaus, pavyzdžiui, rapsų, žemės riešutų ir alyvuogių aliejaus, taip pat avokadų, riešutų (migdolų, lazdynų riešutų ir karijų riešutų) ir sėklų (moliūgo, sezamų);
  • polinesočiųjų riebalų, įskaitant omega 3 ir omega 6 riebalų rūgštis, kurių yra riebiose žuvyse, pavyzdžiui, lašišose, silkėse, skumbrėse, ančiuviuose, sardinėse ir kai kuriuose šaltųjų vandenų žuvų taukų papilduose; kiti polinesočiųjų riebalų šaltiniai: nekepintos saulėgrąžos, kukurūzai, sojų pupelės, linų sėmenų aliejus ir graikiniai riešutai.

Savo racione sumažinkite:

  • sočiųjų riebalų, kurių pirmiausia yra gyvuliniuose produktuose, įskaitant raudoną mėsą ir visus pieno produktus;
  • transriebalų, kurių yra daržovių riebaluose, kai kuriuose margarinuose, krekeriuose, saldainiuose, sausainiuose, užkandžiuose, keptame maiste, kepiniuose ir kitame perdirbtame maiste, pagamintame naudojant iš dalies sukietintus augalinius riebalus.

1 2
+3
+3 -0
  • Sveika mityba
  • Mityba pagal kraujo grupę
  • Mitybos sutrikimai
  • Mitybos įpročiai
  • Sveikatingumo centrai
  • Sveikatos patikrinimas

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *