Neribokite savęs dietomis: yra geresnis pasirinkimas

Rugpjūčio 21, 2015
+4
+4 -0

 

  • Imkitės tinkamų pokyčių. Iš savo valgiaraščio išbraukiant nesveiką maistą, svarbu jį pakeisti sveikomis alternatyvomis. Gyvulinius riebalus pakeisdami augaliniais riebalais (sviestą pakeisdami alyvuogių aliejumi) pajusite teigiamą poveikį sveikatai. Vietoj gyvulinių riebalų naudodami rafinuotus angliavandenius (pusryčių šoninę pakeisdami spurga), nesumažinsite širdies ligų rizikos ir jūsų nuotaika netaps geresnė.
  • Supaprastinkite. Užuot skaičiavę kalorijas, mąstykite apie mitybą spalvų, įvairovės ir gaivumo terminais. Svarbiausia venkite supakuoto ir apdirbto maisto, rinkitės daugiau gaivių produktų.
  • Skaitykite etiketes. Svarbu suprasti, iš ko sudarytas maistas, kurį valgote. Supakuotame maiste paprastai būna daug cukraus ir druskos, nors ir nurodoma, kad produktas sveikas.
  • Svarbiausia atkreipti dėmesį, kaip jaučiatės pavalgę. Tai padės įtvirtinti naujus sveikus įpročius ir skonius. Kuo daugiau sveiko maisto valgysite, tuo geriau jausitės pavalgę. Kuo daugiau greitojo maisto valgysite, tuo didesnį nepatogumą, šleikštulį ar energijos išsekimą jausite.
  • Gerkite daug vandens. Vanduo padeda iš organizmo pašalinti produktų ir toksinų likučius. Daugybei žmonių organizme nuolat trūksta vandens, dėl to jie jaučiasi pavargę, turi mažai energijos ir yra kamuojami galvos skausmo. Tai įprasta klaida malšinant alkį, todėl vartodami pakankamai skysčių taip pat padėsite sau priimti sveikus sprendimus.

1 2
+4
+4 -0
  • Delčios dieta
  • Atkinso dieta
  • Dieta „5:2“
  • Dietologas
  • Kefyro dietos nauda
  • Japonų dieta
  • Dieta
  • Baltymų dieta
  • Angelo dieta
  • Dietų receptai
  • Kopenhagos dieta

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *