Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Balandžio 13, 2015 | Berta Garuckė
+24
3
Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Pavasaris ‒ pats puikiausias metas pasilepinti lėkšte traškių sultingų salotinių sultenių, kurios pasižymi maistingumu ir tikra vitaminų gausa. Šių neįprastų salotų lapeliuose yra triskart daugiau vitamino C nei kitose salotose, taip pat netrūksta vitaminų B1, B2, K, P, E, eterinių aliejų, tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, geležis. Šįkart „Cukrinisavinelis.lt“ tinklaraštininkė Berta dalijasi su mūsų skaitytojais dviem puikiais receptais su sultenėmis!

Sultenės yra švelnaus, lengvai riešutinio skonio, todėl dažniausiai naudojamos ruošti įvairioms salotoms su daržovėmis, vaisiais, gardinti mėsos, makaronų, picos patiekalams, naudoti trintiems kokteiliams ar tiesiog papuošti pilno grūdo duonos sumuštiniams. Kol dar šviežių sultenių lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje, skubėkite pasigaminti pavasariu kvepiančių spalvotų salotų su avokadu ir mangu, o saulėtą rytą pradėkite su žaliu kefyro glotnučiu, kuriame susipina sultenių, banano bei graikiškų riešutų skoniai. Ir nepamirškite daugiau šypsotis! 

Sultenių salotos su avokadu ir mangu 

Sultenių salotos su avokadu ir manguKo reikės 2 porcijoms?

  • Poros saujų sultenių;
  • 1 avokado;
  • ½ mango;
  • kelių vyšninių pomidorų;
  • 2 a. š. kepintų smulkintų žemės riešutų;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio balzaminio padažo;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių. 

Kaip gaminti? 

  1. Sudėkite sultenes į lėkštes.
     
  2. Sudėkite avokado ir vyšninių pomidorų griežinėlius, taip pat mango gabalėlius.
     
  3. Suberkite kepintus žemės riešutus.
     
  4. Paruoštas salotas pagardinkite druska, balzaminiu padažu, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Patiekite su mėgstamos duonos bandele. 
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
3
  • Sveika mityba
  • Vitaminai
  • Ekologiškos prekės
  • Mineralinės medžiagos
  • Receptai
  • Sultenė

Susiję straipsniai

  • tadas / 2015-09-02 17:09:25

    geras straipsnis :)

  • MedGuru.lt / 2015-04-14 15:30:21

    Jūrate, atsiprašome! Turėtų būti: kefyras, pasukos arba graikiškas jogurtas. Jau pataisėme receptą.

  • Jūratė / 2015-04-14 14:03:57

    O kodėl "Kefyro glotnutis su sultenėmis", jei recepte pasukos arba graikiškas jogurtas? Bet idėjos labai patiko. Ačiū.

Siųsk savo nuomonę
8 mitybos gudrybės dailesnėms kūno linijoms ir lengvesnei savijautai
8 mitybos gudrybės dailesnėms kūno linijoms ir lengvesnei savijautai Norite numesti porą kilogramų ir jaustis lengviau? Tam tikrai nereikia radikalių dietų – pakanka vadovautis paprastomis taisyklėmis ir ilgainiui savo mitybą paversti sveikesne. Griežtos dietos suteikia labai laikinus rezultatus, išsekina organizmą ir dažnai prisideda prie gyvenimo džiaugsmo praradimo. Sveika mityba, priešingai,...
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Trys priežastys, kodėl riekia valgyti skaidulų turinčio maisto
Trys priežastys, kodėl riekia valgyti skaidulų turinčio maisto Kartais stebiuosi, kodėl pas kai kuriuos žmones yra tokia gera virškinamojo trakto sistema. Atrodo, žmogus nugyveno pusę savo gyvenimo ir net nežino, ką reiškia įvairūs virškinimo sutrikimai, - tie nemalonūs pilvo spazmai ar rėmuo. Dabar jau žinau, kad įtraukdami į savo kasdieninės mitybos racioną skaidulų turinčio maisto mes... +35 / -2 +33
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai Sveiki! Mano vardas Berta. Rašau tinklaraštį „Cukrinis avinėlis“. Prisipažinsiu, kad man labai patinka paskęsti prieskonių ir įvairiausių kvapų debesyse, kurie sklinda iš mano nedidukės virtuvės. Esu laiminga, galėdama iš visos širdies eksperimentuoti, svajoti ir bandyti įgyvendinti mažus dalykus. Nuo šiol kiekvieną... 3 +32 / -1 +31
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Velykos! Receptai iš likusių margučių
Velykos! Receptai iš likusių margučių Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems... +24 / 0 +24
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas!
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas! Apie kavos naudą bei žalą sveikatai yra ne kartą tekę girdėti iš įvairių žiniasklaidos šaltinių. Nieko keisto, nes kiek žmonių – tiek nuomonių. +23 / -2 +21
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai?
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai? Ne kartą yra tekę girdėti apie Viduržemio jūros dietą, Diukano dietą, sveikos mitybos principus, tačiau ar kada nors girdėjote apie penkių elementų mitybą? Jei ne, tuomet siūlome paskaityti šį straipsnį, kuriame, remiantis mitybos konsultantės Claudia Nicherl knyga „Penkių elementų mityba“ pabandysime atsakyti į... +20 / 0 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17