Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Balandžio 13, 2015 | Berta Garuckė
+24
3
Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Pavasaris ‒ pats puikiausias metas pasilepinti lėkšte traškių sultingų salotinių sultenių, kurios pasižymi maistingumu ir tikra vitaminų gausa. Šių neįprastų salotų lapeliuose yra triskart daugiau vitamino C nei kitose salotose, taip pat netrūksta vitaminų B1, B2, K, P, E, eterinių aliejų, tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, geležis. Šįkart „Cukrinisavinelis.lt“ tinklaraštininkė Berta dalijasi su mūsų skaitytojais dviem puikiais receptais su sultenėmis!

Sultenės yra švelnaus, lengvai riešutinio skonio, todėl dažniausiai naudojamos ruošti įvairioms salotoms su daržovėmis, vaisiais, gardinti mėsos, makaronų, picos patiekalams, naudoti trintiems kokteiliams ar tiesiog papuošti pilno grūdo duonos sumuštiniams. Kol dar šviežių sultenių lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje, skubėkite pasigaminti pavasariu kvepiančių spalvotų salotų su avokadu ir mangu, o saulėtą rytą pradėkite su žaliu kefyro glotnučiu, kuriame susipina sultenių, banano bei graikiškų riešutų skoniai. Ir nepamirškite daugiau šypsotis! 

Sultenių salotos su avokadu ir mangu 

Sultenių salotos su avokadu ir manguKo reikės 2 porcijoms?

  • Poros saujų sultenių;
  • 1 avokado;
  • ½ mango;
  • kelių vyšninių pomidorų;
  • 2 a. š. kepintų smulkintų žemės riešutų;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio balzaminio padažo;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių. 

Kaip gaminti? 

  1. Sudėkite sultenes į lėkštes.
     
  2. Sudėkite avokado ir vyšninių pomidorų griežinėlius, taip pat mango gabalėlius.
     
  3. Suberkite kepintus žemės riešutus.
     
  4. Paruoštas salotas pagardinkite druska, balzaminiu padažu, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Patiekite su mėgstamos duonos bandele. 
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+24
3
  • Sveika mityba
  • Vitaminai
  • Ekologiškos prekės
  • Mineralinės medžiagos
  • Receptai
  • Sultenė

Susiję straipsniai

  • tadas / 2015-09-02 17:09:25

    geras straipsnis :)

  • MedGuru.lt / 2015-04-14 15:30:21

    Jūrate, atsiprašome! Turėtų būti: kefyras, pasukos arba graikiškas jogurtas. Jau pataisėme receptą.

  • Jūratė / 2015-04-14 14:03:57

    O kodėl "Kefyro glotnutis su sultenėmis", jei recepte pasukos arba graikiškas jogurtas? Bet idėjos labai patiko. Ačiū.

Siųsk savo nuomonę
Bičių produktai – Jūsų sveikatai
Bičių produktai – Jūsų sveikatai Pasaulyje yra daugiau nei pusantro milijono vabzdžių rūšių. Mokslininkai spėja, kad gausybė rūšių dar nebuvo atrasta. Ypatingą vietą tarp visų vabzdžių užima bitės. Bitės yra labai svarbios augalų dauginimuisi. Žinoma, kad obuoliai, moliūgai, ankštinės daržovės, agurkai, daugelis uogų užmezga vaisius tik apdulkinti.... +1 / 0 +1
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi?
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi? Vis dažniau sutinkame žmonių, kurie atsisako mėsos, vadina save vegetarais arba veganais. Tai du vis labiau populiarėjantys mitybos režimai ir net gyvenimo filosofijos. 2012 m. Amerikoje 5 procentus gyventojų sudarė vegetarai ir 2 procentus veganai. Lietuvoje vegetarizmas, o ypač jo rūšis veganizmas sparčiai populiarėja, tad... 2 +44 / -11 +33
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien Jei patiriate didelį stresą darbe, valgote skubėdami, mažai miegate, o dažnas jūsų palydovas – galvos skausmas, tikėtina, kad jums trūksta vitamino B. Kaip ir kiekviena vitaminų rūšis, vitaminas B yra būtinas mūsų organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Jis skatina energijos išskyrimo procesą iš angliavandenių, baltymų... 1 +56 / -24 +32
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui
Ląstelienos svarba žmogaus organizmui Dažnai kalbame apie angliavandenius, baltymus, riebalus, tačiau pamirštame paminėti, jog ne ką mažiau svarbi mūsų organizmui yra ir ląsteliena. Būtent ši medžiaga, kuri daugiausiai yra randama javuose, vaisiuose ir daržovėse, stiprina mūsų imunitetą, padeda virškinimo sistemai geriau funkcionuoti bei apsaugo nuo cholesterolio... +23 / 0 +23
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas!
Gerti ar negerti kavos – štai kur klausimas?Eksperimentas! Apie kavos naudą bei žalą sveikatai yra ne kartą tekę girdėti iš įvairių žiniasklaidos šaltinių. Nieko keisto, nes kiek žmonių – tiek nuomonių. +23 / -2 +21
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų. Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams, sudarantiems 75... +22 / -2 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17