Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Balandžio 13, 2015 | Berta Garuckė
+25
3
Salotinė sultenė ir du pavasariški receptai!

Pavasaris ‒ pats puikiausias metas pasilepinti lėkšte traškių sultingų salotinių sultenių, kurios pasižymi maistingumu ir tikra vitaminų gausa. Šių neįprastų salotų lapeliuose yra triskart daugiau vitamino C nei kitose salotose, taip pat netrūksta vitaminų B1, B2, K, P, E, eterinių aliejų, tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, geležis. Šįkart „Cukrinisavinelis.lt“ tinklaraštininkė Berta dalijasi su mūsų skaitytojais dviem puikiais receptais su sultenėmis!

Sultenės yra švelnaus, lengvai riešutinio skonio, todėl dažniausiai naudojamos ruošti įvairioms salotoms su daržovėmis, vaisiais, gardinti mėsos, makaronų, picos patiekalams, naudoti trintiems kokteiliams ar tiesiog papuošti pilno grūdo duonos sumuštiniams. Kol dar šviežių sultenių lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje, skubėkite pasigaminti pavasariu kvepiančių spalvotų salotų su avokadu ir mangu, o saulėtą rytą pradėkite su žaliu kefyro glotnučiu, kuriame susipina sultenių, banano bei graikiškų riešutų skoniai. Ir nepamirškite daugiau šypsotis! 

Sultenių salotos su avokadu ir mangu 

Sultenių salotos su avokadu ir manguKo reikės 2 porcijoms?

  • Poros saujų sultenių;
  • 1 avokado;
  • ½ mango;
  • kelių vyšninių pomidorų;
  • 2 a. š. kepintų smulkintų žemės riešutų;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio balzaminio padažo;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių. 

Kaip gaminti? 

  1. Sudėkite sultenes į lėkštes.
     
  2. Sudėkite avokado ir vyšninių pomidorų griežinėlius, taip pat mango gabalėlius.
     
  3. Suberkite kepintus žemės riešutus.
     
  4. Paruoštas salotas pagardinkite druska, balzaminiu padažu, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Patiekite su mėgstamos duonos bandele. 
Skaityti kitą puslapį »
1 2
+25
3
  • Sveika mityba
  • Vitaminai
  • Ekologiškos prekės
  • Mineralinės medžiagos
  • Receptai
  • Sultenė

Susiję straipsniai

  • tadas / 2015-09-02 17:09:25

    geras straipsnis :)

  • MedGuru.lt / 2015-04-14 15:30:21

    Jūrate, atsiprašome! Turėtų būti: kefyras, pasukos arba graikiškas jogurtas. Jau pataisėme receptą.

  • Jūratė / 2015-04-14 14:03:57

    O kodėl "Kefyro glotnutis su sultenėmis", jei recepte pasukos arba graikiškas jogurtas? Bet idėjos labai patiko. Ačiū.

Siųsk savo nuomonę
Kokios yra vidurių užkietėjimo grėsmės ir kaip išvengti šio nemalonaus sveikatos sutrikimo?
Kokios yra vidurių užkietėjimo grėsmės ir kaip išvengti šio nemalonaus sveikatos sutrikimo? Vidurių užkietėjimas gali būti nejauki tema, bet ji iš tiesų labai aktuali, mat daugybė žmonių skundžiasi šia nemalonia problema. Teigiama, kad mažiausiai kas trečias asmuo gali patirti vidurių užkietėjimo epizodų, o senyvame amžiuje bent kas trečias asmuo kamuojamas lėtinio vidurių užkietėjimo. Viduriai gali užkietėti... +4 / 0 +4
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Vaistai ir maistas: ką būtina žinoti?
Vaistai ir maistas: ką būtina žinoti? Atėjote į vaistinę, pasiėmėte gydytojo išrašytus ir jums skitus vaistus. Grįžote namo. Pagal nurodymus ėmėte juos vartoti, tačiau greitai pastebėjote, jog vaistai sukėlė šalutinį poveikį – atsirado skrandžio skausmas...Ir tik vėliau supratote, kad taip nutiko dėl to, jog net nepagalvojote, jog jūsų vartojamą vaistą... +33 / 0 +33
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai
Užgavėnės! Sveikuoliškų Bertos blynų receptai Sveiki! Mano vardas Berta. Rašau tinklaraštį „Cukrinis avinėlis“. Prisipažinsiu, kad man labai patinka paskęsti prieskonių ir įvairiausių kvapų debesyse, kurie sklinda iš mano nedidukės virtuvės. Esu laiminga, galėdama iš visos širdies eksperimentuoti, svajoti ir bandyti įgyvendinti mažus dalykus. Nuo šiol kiekvieną... 3 +32 / -1 +31
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Velykos! Receptai iš likusių margučių
Velykos! Receptai iš likusių margučių Vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai, švelnesnis vėjas, nedrąsiai bundanti gamta primena, kad artėja Velykos. Jauki ir šviesi šventė, kai namai prisipildo artimųjų šurmulio, kai šeimininkės skuba traukti receptų užrašus ir gaminti puikiausius patiekalus, o margučių marginimas virsta tikru iššūkiu ne tik mažiesiems... +24 / 0 +24
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų. Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams, sudarantiems 75... +25 / -3 +22
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai?
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai? Ne kartą yra tekę girdėti apie Viduržemio jūros dietą, Diukano dietą, sveikos mitybos principus, tačiau ar kada nors girdėjote apie penkių elementų mitybą? Jei ne, tuomet siūlome paskaityti šį straipsnį, kuriame, remiantis mitybos konsultantės Claudia Nicherl knyga „Penkių elementų mityba“ pabandysime atsakyti į... +20 / 0 +20
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas?
Regėjimui gerinti geriau valgyti apelsinus nei morkas? Nuo seno sklandęs mitas, jog morkos itin naudingos mūsų regėjimui, neseniai buvo sugriautas. Mokslininkai patvirtino, jog apelsinas yra daug naudingesnis akių sveikatai nei morkos. Kodėl? Atskleidžiame šiame straipsnyje. +19 / -1 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17