Sveiki ir gaivūs žaliavalgiški kokteiliai. Išbandėme!

Liepos 04, 2014 | Dainora Žalpytė
+26
+29 -3

 Špinatų kokteilis

Žaliasis kokteilis su smulkintais javainiais

Jums reikės:

  • 1 stiklinės špinatų;
  • 2 bananų;
  • pusės stiklinės vandens;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 3 šaukštų javainių. 

Paruošimo būdas 

Trintuvu sutrinti visus ingredientus, išskyrus smulkintus javainius. Į stiklinę su kokteiliu suberti smulkintus javainius. Palikti 5 min., kad išbrinktų. 

Nauda 

Špinatai ‒ vienos naudingiausių lapinių daržovių. Juose gausu kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, cinko, mangano, taip pat baltymų, angliavandenių, organinių rūgščių. Visos šios medžiagos teigiamai veikia žmogaus organizmą, reguliuoja virškinamojo trakto procesus. Špinatai stiprina imunitetą ir regėjimą. 

Greta

Žaliasis kokteilis su smulkintais javainiais

Žaliąjį kokteilį su špinatais ragavo studentė Greta, šiuo metu aktyviai besidominti sveika mityba ir sportu. „Špinatai ir bananai iš pradžių atrodė kiek keistokas derinys, bet kokteilio skonis man patiko. Ragavau jį karštą vasaros dieną, todėl iškart pasijutau lyg per atostogas kurorte…

Būtina sąlyga – špinatai privalo būti švieži! Manau, kad dar labai svarbu ir pats kokteilio patiekimo būdas: supylus kokteilį į aukštas vyno taures, jis atrodo dar žalesnis ir skanesnis. Verta paragauti!“– dalijosi įspūdžiais Greta.

Įvertinimas. 10/10

1 2 3
+26
+29 -3
  • Vegetarizmas
  • Vegetarai
  • Virškinimo gerinimas
  • Mitybos įpročiai
  • Imuniteto stiprinimas
  • Virškinimo organų ligos
  • Žaliavalgystė
  • Sveiki užkandžiai
  • Vitaminai
  • Aterosklerozė
  • Avitaminozė
  • Natūrali medicina

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *