Trys natūralios arbatos nuo peršalimo. Išbandėme!

Kovo 04, 2014 | Dainora Žalpytė
+43
+49 -6
8

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata nuo peršalimo 

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata nuo peršalimo

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata yra itin naudinga žmogaus organizmui ir padeda įveikti tokius peršalimo ir gripo simptomus kaip gerklės skausmas, sloga, kosulys ir karščiavimas. Ši intensyviai veikianti arbata, tinkamai ilsintis ir vartojant daug skysčių, yra puikus laiko patikrintas vaistas nuo peršalimo. 

Visi šios arbatos ingredientai turi unikalių gydomųjų savybių. Imbieras palengvina kosulį, malšina pykinimą, mėtos mažina karščiavimą. Česnakas šalina iš organizmo toksines medžiagas, malšina skausmą, naikina mikrobus, o čili prieskoniai – skatina prakaitavimą. 

Jums reikės: 

  • 3–4 riekelių šviežio imbiero;
  • 2–3 skiltelių sutrinto česnako;
  • 2–3 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • saujos maltų Kajeno pipirų (galima naudoti ir tabasko padažą arba aitriuosius pipirus);
  • mėtų (šviežių arba džiovintų);
  • medaus

Paruošimo būdas 

Sudedamąsias dalis užpilkite karštu virintu vandeniu ir palaikykite 5 min. Pagardinkite medumi.

 Ieva

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata nuo peršalimo

Šią natūralią arbatą išbandė studentė Ieva, šiuo metu besiskundžianti gerklės skausmais ir kosuliu. 

„Arbatas nuo peršalimo dažnai ruošia mano mama, tad teko jų ragauti tikrai ne vieną sykį. Šios arbatos skonis pasirodė kiek kitoks nei tų, kurias geriu peršalusi ar sunegalavusi. Arbatos efektyvumu net neabejoju, tačiau nesu imbiero mėgėja, o jo skonis ir kvapas čia itin atsiskleidžia. Vargu, ar įveikčiau antrą puodelį“, – teigė Ieva.

Įvertinimas. 6/10 

Aštri žalioji arbata nuo peršalimo 

Aštri žalioji arbata nuo peršalimo

Aštri žalioji arbata yra natūrali priemonė, greitai įveikianti peršalimą, slogą ar gripą. Kajeno pipirai ir imbieras greitina kraujo apytaką ir skatina prakaitavimą. Medus palengvina gerklės skausmą ir stiprina imunitetą, o žalioji arbata turi itin daug uždegimą slopinančių savybių, kurios stiprina organizmo atsparumą. 

Jums reikės: 

  • 2 arbatinių šaukštelių žaliosios arbatos;
  • 4 riekelių šviežio imbiero;
  • saujos maltų Kajeno pipirų;
  • 2 arbatinių šaukštelių medaus. 

Paruošimo būdas 

Žaliąją arbatą, pipirus ir imbierą užpilkite karštu vandeniu. Indą uždenkite ir palaukite 10 minučių. Nukoškite arbatą ir pagardinkite medumi. 

Gintarė

Aštri žalioji arbata nuo peršalimo 

Aštrią žaliąją arbatą pasiūlėme išbandyti sveika gyvensena besidominčiai studentei Gintarei ir teiravomės jos nuomonės.

„Šią arbatą rekomenduočiau tiems, kurie negali gyventi be aštraus maisto. Pats ingredientų derinys pasirodė įdomus, sunku apibūdinti skonį, todėl tikrai verta paragauti. Nustebau sužinojusi, kiek daug vertingų medžiagų yra pipiruose!“, – įspūdžiais dalijosi Gintarė.

Įvertinimas. 7/10

Primename, jog natūralūs gydymosi būdai ne visuomet gali padėti ligą įveikti taip efektyviai, kaip specialistų skirti vaistiniai preparatai. Tačiau norint išvengti vizitų pas gydytoją ir ilgų eilių vaistinėje, siūlome savo organizmą profilaktiškai lepinti natūraliomis arbatomis, kurios ne tik apsaugos, bet ir maloniai sušildys. 

© Nuotraukų autorė Dainora Žalpytė

Taip pat skaitykite:
Trys natūralios veido kaukės. Išbandėme! »
Teigiamas medaus poveikis organizmui »
Gydomosios kvapniojo cinamono savybės »

1 2
+43
+49 -6
8
  • Gerklės ligos
  • Peršalimas
  • Gripas
  • Sausas kosulys
  • Sloga ūminė
  • Sloga lėtinė
  • Vitaminai
  • Natūrali medicina
  • Medus
  • Kosulys
  • Virškinimo gerinimas
  • Karščiavimas
  • Uždegimo slopinamasis poveikis
  • Mažina karščiavimą
  • Virškinimo sutrikimai
  • Imuniteto stiprinimas
  • Skrepliai

Susiję straipsniai

  • Klausimas antrąją arbatą bandžiusiems žmonėms. Straipsnyje teigiama, kad itin išsiskyrė imbiero skonis. Bet pagal receptą, man keisčiau atrodo česnakas arbatoje. Tad įdomu būtų sužinoti, kaip vis dėlto tas česnakas dera arbatoje: ar nesmirda? ir ar ne per aštru?

  • Labai megstu pirmaja arbata, bet ja gamindama taupau laika, ir imbierus ne tarkuoju, o pjaustau. Zymiai paprasciau, maziau terliojimosi, o rezultatas toks pat 🙂 rekomenduoju!

  • Imbiero mėgėja, nors česnakas ir arbata atrodo nesuderinami dalykai, tačiau imbiero skonis ir aromatas šioje arbatoje atsiskleidė daug labiau. Jokio nemalonaus kvapo nejautėme. Arbata kiek aštroka, tačiau nebūtina griežtai paisyti recepte nurodytų produktų kiekių, švelnesnį skonį išgausite įdėję kiek daugiau mėtos lapelių ar citrinos sulčių.

  • Dainora, ačiū už atsakymą. Tada gal reikės pamėginti, įdomu pasidarė. O kiek česnako jūs dėjote: tiek kiek ir nurodyta recepte (2-3 skilteles), ar mažiau? Čia nurodytas ingridientų kiekis vienam puodeliui?

  • Imbiero mėgėja, kiekis nurodytas vienam didesnio dydžio puodeliui. Kai ragavome, dėjome dvi mažas česnako skilteles. Būtinai išbandykite 🙂

  • Pati niekad nesu pirkusi šių pipirų, bet va, prisiminiau vieną prieskonių ir arbatų parduotuvėlę prie Žaliojo tilto (ten užsuku, jei ieškau kokio retesnio ingrediento). Jei esat iš Vilniaus, galit užsukti ten:
    delona.lt/38,kajeno-pipirai-(malti)-100g.html

  • Sauja maltu kajeno pipiru?! Turbut arbatos siulytoja nera niekada sio pipiro bandziusi 😀 Jis toools astrus, kad ant saulstelio galiulo gali buti per daug 🙂

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *