Alzepil (5mg) (2)

0
+0 -0

Gamintojas: Genepharm S.A.
Veiklioji medžiaga: Donepezilas
Stiprumas: 5mg
Grupė: Nervų sistemai, Receptiniai

Alzepil (donepezilo hidrochloridas) priklauso vaistų, vadinamų acetilcholinesterazės inhibitoriais, grupei. Donepezilas smegenyse slopina su atmintimi susijusios medžiagos (acetilcholino) irimą ir taip didina jos kiekį. Jis vartojamas demencijos simptomams gydyti ir skirtas tiems pacientams, kuriems diagnozuota lengva ar vidutinio sunkumo Alzheimerio liga. Šios ligos simptomai yra sunkėjantis atminties praradimas, minčių susipainiojimas ir elgesio pokyčiai. Dėl to sergantiems Alzheimerio liga darosi vis sunkiau užsiimti įprasta kasdienine veikla.

Šis vaistinis preparatas vartotinas tik suaugusiems pacientams.

Alzepil (5mg) (2). Vartojimas

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.



Rekomenduojama dozė yra 5 mg vakare prieš miegą. Po vieno mėnesio gydytojas gali paskirti vartoti po 10 mg vakare prieš miegą. Didžiausia rekomenduojama dozė yra 10 mg kiekvieną vakarą.

Vartokite Alzepil tabletę per burną vakare prieš miegą. Tabletę reikia padėti ant liežuvio ir leisti jai ištirpti prieš nuryjant. Tabletę galima užgerti vandeniu, bet galima jo ir negerti – kaip pageidauja pacientas.



Vartojamų tablečių stiprumas gali keistis priklausomai nuo gydymo šiuo vaistu trukmės ir gydytojo rekomendacijų.



Visada vykdykite gydytojo arba vaistininko nurodymus, kaip ir kada vartoti šį vaistą. Savavališkai be gydytojo nurodymo dozės keisti negalima.



Ką daryti pavartojus per didelę Alzepil dozę?

Nevartokite daugiau kaip vienos tabletės per parą. Jeigu Jūs išgėrėte daugiau negu reikėjo, nedelsdami kreipkitės į gydytoją arba skambinkite greitajai medicinos pagalbai. Visada su savimi į ligoninę pasiimkite tablečių ir pakuotę, taip gydytojas greičiau supras ką Jūs vartojote.

Pavartojus per daug tablečių, Jums gali pasireikšti pykinimas, vėmimas, seilių išsiskyrimas, prakaitavimas, gali sulėtėti širdies ritmas, sumažėti kraujospūdis (gali jaustis lengvas svaigulys ar galvos svaigimas atsistojus) ir pasunkėti kvėpavimas, galite apalpti ir prasidėti traukuliai.



Pamiršus pavartoti Alzepil

Jeigu pamiršote išgerti tabletę, kitą tabletę išgerkite kitą dieną įprastu laiku. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę. Jeigu pamiršote vartoti vaistą ilgiau kaip vieną savaitę, prieš atnaujindami vaistų vartojimą, kreipkitės į gydytoją.



Nustojus vartoti Alzepil

Tablečių vartojimo negalima nutraukti tol, kol nenurodo gydytojas. Jeigu nutrauksite Alzepil vartojimą, jūsų gydymo nauda palaipsniui išnyks.



Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *