Estrofem (2mg)

+1
+1 -0

Gamintojas: Novo Nordisk A/S
Veiklioji medžiaga: Estradiolis
Stiprumas: 2mg
Grupė: Šlapimo ir lytinių organų sistemai, Receptiniai, Kompensuojamieji

Estrofem yra pakaitinės hormonų terapijos (PHT) vaistas. Jo sudėtyje yra moteriško lytinio hormono estradiolio. Estrofem skirtas vartoti moterims po menopauzės, o ypač moterims, kurioms pašalinta gimda (po histerektomijos) ir dėl šios priežasties joms nereikia sudėtinės estrogenų/progestagenų terapijos.

Estrofem yra vartojamas:

• Susilpninti arba pašalinti moterims nemalonius požymius po menopauzės

Menopauzės metu moters organizme pagaminamų estrogenų kiekis staigiai sumažėja. Tai gali sukelti tokius simptomus, kaip veido, kaklo ir krūtinės paraudimas ir karščio pylimas. Estrofem palengvina šiuos simptomus po menopauzės. Jums paskirs Estrofem tik tuo atveju, jeigu Jūsų simptomai rimtai trukdo Jūsų kasdieniam gyvenimui.

• Osteoporozės (kaulų retėjimo) profilaktikai.

Po menopauzės kai kurioms moterims gali pasireikšti osteoporozė. Jūs turite su gydytoju aptarti visas įmanomas galimybes. Jei Jums padidėjusi kaulų lūžių rizika ir negalite vartoti kitų vaistų šiai ligai gydyti, Jūs galite vartoti Estrofem, kad sumažinti osteoporozės po menopauzės riziką.

Nėra pakankamai duomenų apie vyresnių nei 65 metų moterų gydymą Estrofem.

Estrofem (2mg). Vartojimas

Estrofem visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jei kuo abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Jeigu Jums yra pašalinta gimda arba nėra mėnesinių ir nevartojate kitų PHT preparatų, Jūs galite pradėti gydymą bet kurią dieną.

Gerkite po vieną tabletę vieną kartą per parą maždaug tuo pačiu metu kasdien be pertraukos. Suvartojusios visas 28 kalendorinės pakuotės tabletes gydymą tęskite kitos kalendorinės pakuotės tabletėmis.

Kaip naudoti kalendorinę pakuotę žiūrėkite „ VARTOTOJO INSTRUKCIJA“ pakuotės lapelio pabaigoje.

Gydytojas turėtų paskirti mažiausią efektyvią vaisto dozę trumpiausią laiką simptomams palengvinti. Pasakykite gydytojui, jeigu manote, kad paskirta dozė yra per stipri arba nepakankama.

Jeigu Jums pašalinta gimda, gydytojas papildomai neskirs progestageno (kito moteriško hormono), nebent Jūs sirgote endometrioze (gimdos gleivinės vešėjimas ne gimdoje).

Jeigu iki šiol vartojote kitus PHT preparatus, klauskite gydytojo arba vaistininko, kada galite pradėti vartoti Estrofem.

Pirmaisiais PHT vartojimo mėnesiais gali atsirasti protarpinis (tarp ciklų) kraujavimas ar pasirodyti tepančių išskyrų. Jei kraujavimas vargina ar tęsiasi, kreipkitės į gydytoją, žr. 2 skyriuje poskyrį ”Netikėtas kraujavimas iš gimdos” (t.p. daugiau informacijos rasite ”PHT ir vėžys”, ”Gimdos gleivinės išvešėjimas (endometriumo hiperplazija) ir gimdos gleivinės vėžys (endometriumo vėžys)“).

Ką daryti pavartojus per didelę Estrofem dozę

Jeigu pavartojote per daug Estrofem tablečių, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Perdozavus Estrofem gali pykinti ar galite pradėti vemti.

Pamiršus pavartoti Estrofem

Jei pamiršote išgerti tabletę įprastu metu, išgerkite ją per sekančias 12 valandų. Jeigu 12 valandų jau praėjo, praleistą tabletę išmeskite ir toliau įprastai vartokite vaistą sekančią dieną. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę. Jeigu Jums nepašalinta gimda, praleidus vaisto dozę, gali padidėti kraujavimo arba tepančių išskyrų tikimybė.

Nustojus vartoti Estrofem

Jeigu dėl kokios nors priežasties norite nutraukti gydymą Estrofem, apie tai pasitarkite su gydytoju. Jūsų gydytojas paaiškins Jums gydymo nutraukimo poveikius ir aptars kitokio gydymo galimybes.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Jeigu Jums planuojama atlikti operaciją

Jeigu Jums planuojama atlikti operaciją, praneškite savo gydytojui, kad vartojate Estrofem. Jums gali tekti nutraukti Estrofem likus keturioms - šešioms savaitėms iki operacijos, kad sumažėtų kraujo krešulių rizika (žr. 2 skyriuje ”Kraujo krešuliai venose (trombozė)”). Jūsų gydytojas informuos Jus, kada vėl galėsite vartoti Estrofem.

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *