Influvac [influvac 2012/2013]

0
+0 -0

Gamintojas: Abbott Biological
Veiklioji medžiaga: A/California/7/2009 (H1N1)pdm09, išskirtas iš padermės naudojant (NYMC X-181), Į A/Victoria/361/2011 (H3N2) panaši padermė, išskirta iš A/Texas/50/2012 naudojant (NYMC X-223A) , B/Massachusetts/2/2012, išskirtas iš padermės panaudojus (NYMC BX-51B)

Influvac yra vakcina, padedanti apsaugoti Jus arba Jūsų vaiką nuo gripo, ypač jei yra didesnis komplikacijų pavojus. Influvac reikia vartoti pagal oficialiai patvirtintas rekomendacijas.

Suleidus Influvac vakcinos, imuninė sistema (natūrali organizmo apsauginė sistema) pradeda saugoti organizmą (gaminti antikūnus) nuo ligos. Nė viena vakcinos sudedamoji dalis negali sukelti gripo.

Gripas yra greitai plintanti liga, ir ją sukelia įvairios viruso padermės, kurios kiekvienais metais gali kisti. Todėl Jums ir Jūsų vaikui gali prireikti skiepytis kasmet. Didžiausias pavojus susirgti gripu kyla šaltaisiais metų mėnesiais – nuo spalio iki kovo. Jei Jūs ar Jūsų vaikas nepasiskiepijote rudenį, tikslinga pasiskiepyti iki pavasario, nes iki tada išlieka pavojus susirgti gripu. Gydytojas gali patarti, kada geriausia yra skiepytis.

Praėjus maždaug 2–3 savaitėms po skiepijimosi, Influvac saugos Jus ar Jūsų vaiką nuo trijų viruso padermių, kurios yra vakcinoje.

Gripo inkubacinis laikotarpis trunka keletą dienų, todėl jei prieš pat skiepydamiesi ar skiepydami vaiką ar tik pasiskiepiję turėjote kontaktų su sergančiuoju gripu, vis tiek galite susirgti.

Vakcina neapsaugos Jūsų ar Jūsų vaiko nuo paprasto peršalimo, nors kai kurie šios ligos simptomai panašūs į gripo.

Influvac [influvac 2012/2013]. Vartojimas

Dozavimas

Suaugusiems žmonėms – viena 0,5 ml dozė.

Vaikams

36 mėn. amžiaus ir vyresniems vaikams – viena 0,5 ml dozė.

6–35 mėn. amžiaus vaikams - arba viena 0,25 ml, arba viena 0,5 ml dozė, parenkama vadovaujantis esamomis valstybinėmis rekomendacijomis.

Jeigu Jūsų vaikas anksčiau nebuvo skiepytas nuo gripo, antrąją dozę reikia sušvirkšti vėliausiai po 4 savaičių.

Vartojimo metodas ir būdas (-ai)

Gydytojas suleis rekomenduojamą vakcinos dozę į raumenis arba giliai po oda.

Jei kiltų daugiau klausimų dėl šio preparato vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *