Osagrand

0
+0 -0

Gamintojas: ZENTIVA, k.s.
Veiklioji medžiaga: Ibandrono rūgštis
Stiprumas: 3mg/3ml
Grupė: Receptiniai, Kompensuojamieji, Raumenų ir skeleto sistemai

Osagrand priklauso vaistų, vadinamų bisfosfonatais, grupei. Šio vaisto sudėtyje yra ibandrono rūgšties. Vaisto sudėtyje nėra hormonų.

Osagrand gali sustabdyti kaulų retėjimą, nes stabdo kaulų masės mažėjimą ir didina kaulų masę daugumai šį vaistą vartojančių moterų, net ir toms, kurios nepastebi ar nejaučia skirtumų. Osagrand gali padėti sumažinti kaulų lūžių tikimybę. Įrodyta, kad vaistas sumažina stuburo slankstelių, bet ne šlaunikaulio, lūžių riziką.

Osagrand 3 mg/3 ml injekcinio tirpalo ampulėje yra tirpalo, kurį į veną suleis sveikatos priežiūros specialistas.

Osagrand negalima leistis savarankiškai.

Osagrand skiriamas osteoporozei po menopauzės gydyti, kai yra padidėjusi kaulų lūžių rizika. Osteoporozė – tai kaulų išretėjimas ir susilpnėjimas, kuris dažnai pasireiškia moterims po menopauzės. Menopauzė pasireiškia, kai moters kiaušidės nustoja gaminti moteriškąjį lytinį hormoną estrogeną, kuris padeda palaikyti sveikus kaulus.

Kuo anksčiau moteriai pasireiškia menopauzė, tuo didesnė su osteoporoze susijusių kaulų lūžių rizika. Kiti kaulų lūžių riziką didinantys veiksniai yra šie:

– nepakankamas kalcio ir vitamino D kiekis maiste;

– rūkymas arba per gausus alkoholio vartojimas;

– nepakankamas vaikščiojimas arba daroma per mažai kitų kūno masę reguliuojančių pratimų;

– kraujo giminaičiams buvusi osteoporozė.

Daugumai žmonių osteoporozė nesukelia jokių simptomų. Jeigu nėra jokių simptomų, tai galite ir nežinoti, kad yra ši būklė. Tačiau osteoporozė padidina kaulų lūžių tikimybę pargriuvus arba užsigavus. Lūžęs kaulas vyresniam kaip 50 metų žmogui gali būti osteoporozės požymis. Be to, dėl osteoporozės gali skaudėti nugarą, sumažėti ūgis ar iškrypti stuburas.

Osagrand saugo nuo su osteoporoze susijusių kaulų retėjimo ir padeda kaulams atsistatyti. Todėl Osagrand sumažina kaulų lūžių tikimybę.

Sveikas gyvenimo būdas irgi padės gauti daugiau naudos iš gydymo. Tai yra ir subalansuota mityba (daug kalcio ir vitamino D turintis maistas), vaikščiojimas arba kitokia kūno masę reguliuojanti mankšta, nerūkymas ir didelių alkoholio kiekių nevartojimas.

Osagrand. Vartojimas

Rekomenduojama Osagrand injekcijos į veną dozė yra 3 mg (1 ampulė) vieną kartą kas 3 mėnesius.



Osagrand į veną turi suleisti gydytojas arba kvalifikuotas / apmokytas sveikatos priežiūros darbuotojas. Osagrand negalima leistis savarankiškai.



Injekcinis tirpalas turi būti suleistas tik į veną, o ne į kurią nors kitą kūno vietą.



Osagrand vartojimo trukmė

Kad gydymas būtų kuo veiksmingesnis, svarbu Osagrand suleisti kas 3 mėnesius tol, kol skiria gydytojas. Osagrand gali gydyti osteoporozę tik tol, kol taikomas gydymas, net jeigu nepastebite ir nejaučiate skirtumo.



Turite gerti kalcio ir vitamino D papildų pagal savo gydytojo rekomendacijas.



Pavartojus per didelę Osagrand dozę

Gali sumažėti kalcio, fosforo arba magnio koncentracijos kraujyje. Jūsų gydytojas gali imtis priemonių šiems pokyčiams koreguoti ir skirti preparatų, kurių sudėtyje yra šių mineralų, injekcijas į veną.



Pamiršus pavartoti Osagrand

Turite nedelsdami užsiregistruoti kitai injekcijai. Vėliau tęskite injekcijas kas 3 mėnesius, skaičiuojant nuo paskutiniosios injekcijos datos

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *