TREČIA DIENA
Pusryčiai
- Karštas gėrimas (gali būti pagardintas nugriebtu pienu ir saldikliu).
- Neriebios varškės pakelis.
- Keli griežinėliai kalakutienos.
Pietūs
- Ant grotelių keptos vištienos krūtinėlės.
- Ledai su sėlenomis.
Ledų su sėlenomis receptas
Ko reikės 2 porcijoms?
– 60 g neriebaus varškės kremo;
– 1 kiaušinio;
– 4 šaukštų avižų sėlenų;
– 0,25 l nugriebto pieno;
– 3 šaukštų saldiklio;
– pusės vanilės ankšties (lazdelės).
Kaip gaminti?
Per vidurį įpjaukite vanilės ankštį ir įdėkite į puodą su nugriebtu pienu. Kaitinkite iki užvirimo. Nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite 4 avižų sėlenų šaukštus ir įlašinkite 1 šaukštą saldiklio. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir lėtai virkite, kol sėlenos išsipūs.
Nuėmę puodą nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinę gautą masę, į ją įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Į varškės kremą supilkite 2 šaukštus saldiklio, gerai išmaišę viską supilkite į puodą su paruošta mase. Dar kartą gerai sumaišykite visą gautą masę, supilstykite į ledaines ir leiskite viskam atvėsti.
Ledaines laikykite apie 30 min. kambario temperatūroje. Įdėkite desertą į šaldiklį ir laikykite jame 4 val. Kas valandą pamaišykite, kad ledai nesusikristalizuotų.
Užkandis
Kelios krabų lazdelės.
Vakarienė
Greitai pagaminama lašiša su prieskoniais.
Lašišos su prieskoniais receptas
Ko reikės 2 porcijoms?
– 2 didelių lašišos filė gabalų;
– 1 šaukšto įvairių prieskonių (pagal skonį);
– trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus, nustatykite grilio funkciją, kad filė paviršius dailiai paskrustų. Į skardą patieskite kepimo popieriaus. Filė gabalus įpjaukite trimis įstrižais pjūviais, sudėkite į skardą ir pabarstykite prieskoniais, taip pat šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kepimo skardą dėkite į orkaitės vidurį ir troškinkite apie 20 min., kol lašišos filė viršus dailiai paskrus.