PENKTA DIENA
Pusryčiai
- Karštas gėrimas (gali būti pagardintas nugriebtu pienu ir saldikliu).
- Neriebus jogurtas su avižų selėnomis.
Pietūs
- Virta žuvis su prieskoninėmis žolelėmis.
- Neriebus varškės sūris.
Užkandis
Kelios krabų lazdelės.
Vakarienė
Kepti kalakutienos kukuliai.
Keptų kalakutienos kukulių receptas
Ko reikės 4 porcijoms?
– 700 g kalakutienos faršo;
– 1 svogūno;
– purškiamo alyvuogių aliejaus;
– 4 šaukštų avižų sėlenų;
– 2 skiltelių česnako;
– 1 kiaušinio;
– 1,5 šaukštelio džiovintų šalavijų;
– 1,5 šaukštelio džiovintų petražolių;
– 1,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
– 1 šaukšto garstyčių Dijon;
– 2 šaukštų liesos varškės sūrio;
– trupučio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Lengvai papurkškite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, perteklių pašalinkite popierine servetėle. Susmulkinkite česnaką ir svogūną ir kepinkite mažoje keptuvėje. Sudėkite visus ingredientus į didelį dubenį ir gerai išmaišykite. Formuokite kukulius (turėtų susidaryti apie 30 vnt.) ir dėkite į kepimo skardą. Kepti reikia 40 min., bet praėjus maždaug 20 min. išjunkite orkaitę ir palikite kukulius troškintis.
Skanaus!