13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens

Liepos 7, 2016
+20
13 maisto produktų, kurie padės išvengti rėmens

Gydytojai Jamie Houfman ir Jordanas Sternas bei profesionalus virtuvės šefas, prancūzas Marcas Baeuris – siūlo naują požiūrį į sveiką mitybą, padedančią sumažinti rėmenį. Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų.  Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams:

1.Avižinė košė

Rekomenduojama valgyti avižinę košę – tai idealus patiekalas pusryčiams ir užkandis bet kuriuo dienos metu. Avižinė košė puikiai pasotina ir nesužadina refliukso. Galima vartoti netgi užpilamą avižinę košę su razinomis, nes avižos sugeria razinų rūgštingumą.

2.Imbierai

Saikingai vartojami imbierai – vienas geriausių produktų, apsaugančių nuo rėmens.
Šie augalai nuo seno naudojami kovai su uždegimu ir virškinimo trakto ligoms gydyti.
Imbierų šaknis lengva nulupti ir supjaustyti riekelėmis, kubeliais arba sutarkuoti. Imbierais galite pagardinti patiekalus ar vaisių kokteilius.

3.Alavijai

Alavijai plačiai žinomi dėl natūralių gydomųjų medžiagų. Pasirodo, šie augalai taip pat tinka.Galite įsigyti gyvą augalą, tačiau daržovių ir sveiko maisto skyriuose rasite ir alavijų lapų arba sulčių. Alavijus galima naudoti ruošiant įvairius patiekalus – tai puikus skysčių tirštiklis ir stingdiklis.

4.Salotos

Kasdien ruošti salotas – tikrai neprasčiausias sprendimas. Tik nepamirškite, kad derėtų vengti pomidorų, svogūnų, sūrio ir riebių padažų.
Galima naudoti ir šiek tiek rūgšties ar riebalų turinčius padažus, bet ne daugiau kaip šaukštą. Padažo kiekį matuokite tiksliai, ne iš akies!

"...nedidelė dalis (nuo 1 iki 2 proc.) sergančiųjų turėtų jų vengti – kaip ir bananų."

5.Bananai

Bananai – puikus užkandis. Jų pH yra 5,6, todėl šie vaisiai labai naudingi kenčiantiems dėl rėmens graužimo. Vis dėlto maždaug 1 proc. žmonių pastebi, kad bananai šią būklę pablogina.
Tad nepamirškite – kas tinka daugeliui, nebūtinai tiks ir Jums.

6.Melionai

Melionai (pH 6,1) puikiai tinka kamuojamiems rūgštinio refliukso. Vis dėlto nedidelė dalis (nuo 1 iki 2 proc.) sergančiųjų turėtų jų vengti – kaip ir bananų.
Kiti produktai, kuriuos verta rinktis – vėlyvieji melionai, pankoliai ir arbūzai.

7.Pankoliai

Pankoliai (pH 6,9) padeda numalšinti rūgštinį refliuksą ir pagerina skrandžio veiklą.
Ši traški daržovė pasižymi ypatingu, šiek tiek saldymedį primenančiu skoniu.
Plonai supjaustyti  pankoliai (apatinė balta dalis) puiki tiks salotoms su gražgarstėmis ir mažaisiais špinatais. Jais puikiai pagardinsite vištienos patiekalus. Jeigu mėgstate pankolius, galite juos patiekti kaip užkandį.

8.Vištiena ir kalakutiena

Vištiena – pagrindinis „The Reflux Diet“ rekomenduojamas produktas. Ją galima virti, kepti orkaitėje arba ant grotelių. Galima kepti ir keptuvėje, tik reikia naudoti mažai riebalų. Taip pat privalu pašalinti riebią odelę.

Rėmuo

"Tam tikri maisto produktai - riebus ar keptas maistas, šokoladas, citrusiniai vaisiai (pvz. apelsinai, citrinos), arbata, kava, alkoholiniai bei gazuoti gėrimai didina rūgštingumą"

Plačiau:

Rėmuo

9.Žuvys ir jūrų gėrybės

Dar vienas nepakeičiamas produktas – jūros gėrybės. Jas galima virti, kepti ant grotelių ar keptuvėje (tik naudokite mažai riebalų).
Galite valgyti krevetes, omarus ir kitus vėžiagyvius. Rekomenduojama rinktis laukines, ne ūkyje užaugintas žuvis.

10.Žaliosios ir šakninės daržovės

Jeigu kamuoja rėmuo, Jums puikiai tiks kalafiorai, brokoliai, šparagai, žaliosios pupelės.
Galite rinktis iš esmės bet kurios rūšies žaliąsias ir šaknines daržoves.

11.Salierai

Salieruose beveik nėra kalorijų ir ypač gausu vandens. refliukso. Be to, salierai slopina apetitą ir aprūpina ląsteliena.

12.Petražolės

Tūkstančius metų petražolės buvo naudojamos kaip vaistažolės. Jos gerina žarnyno veiklą ir virškinimą. Plokščialapių ir garbanotojų petražolių lengvai rasite parduotuvėse. Tai puikus prieskonis ir pagardas.

13.Kuskusas ir ryžiai

Kuskusas (manų krupos), „bulgur" kruopos ir ryžiai (ypač rudieji) – nuostabūs produktai susidūrus su rėmens graužimu. Sudėtiniai angliavandeniai – puikus pasirinkimas!

Žinoma, degantį rėmenį gali padėti numalžinti ir medikamentinės priemonės (pvz.Raniberl). Bet ne mažiau svarbu keisti gyvenimo būdą.

 

+20
  • Skrandžio vėžys
  • Rėmuo
  • Skrandžio ir žarnyno ligos
  • Skrandžio rūgštingumas
  • Skrandžio opa
  • Rėmens graužimas
  • Skrandžio uždegimas

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę
Bičių produktai – Jūsų sveikatai
Bičių produktai – Jūsų sveikatai Pasaulyje yra daugiau nei pusantro milijono vabzdžių rūšių. Mokslininkai spėja, kad gausybė rūšių dar nebuvo atrasta. Ypatingą vietą tarp visų vabzdžių užima bitės. Bitės yra labai svarbios augalų dauginimuisi. Žinoma, kad obuoliai, moliūgai, ankštinės daržovės, agurkai, daugelis uogų užmezga vaisius tik apdulkinti.... +1 / 0 +1
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“
Turkų mitybos įpročiai: „Ne tik kebabais galime didžiuotis!“ „Dažnas europietis galvoja, kad turkai valgo tik kebabus ir nieko daugiau. Galiu drąsiai sakyti, jog turkiška virtuvė turtinga patiekalų ir skonių įvairove, o kiekvienas patiekalas turi savo istoriją ir mena gilias tautos tradicijas“, – pasakoja komunikacijos mokslų studentas Bilalas Gürgenas, gyvenantis didžiausiame Turkijos... +40 / -1 +39
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi?
Veganai ir vegetarai – kas jie ir kuo jie skiriasi? Vis dažniau sutinkame žmonių, kurie atsisako mėsos, vadina save vegetarais arba veganais. Tai du vis labiau populiarėjantys mitybos režimai ir net gyvenimo filosofijos. 2012 m. Amerikoje 5 procentus gyventojų sudarė vegetarai ir 2 procentus veganai. Lietuvoje vegetarizmas, o ypač jo rūšis veganizmas sparčiai populiarėja, tad... 2 +44 / -11 +33
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien
B grupės vitaminų būtina gauti kasdien Jei patiriate didelį stresą darbe, valgote skubėdami, mažai miegate, o dažnas jūsų palydovas – galvos skausmas, tikėtina, kad jums trūksta vitamino B. Kaip ir kiekviena vitaminų rūšis, vitaminas B yra būtinas mūsų organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Jis skatina energijos išskyrimo procesą iš angliavandenių, baltymų... 1 +56 / -24 +32
Kodėl svarbu pusryčiauti?
Kodėl svarbu pusryčiauti? Išbėgti iš namų nepusryčiavus – įprasta. Juk gyvename greito tempo laikais. Tačiau medikai ir psichologai pusryčius įvardija kaip labai svarbų fizinės ir emocinės energijos užtaisą, kurio pamiršti tikrai nederėtų. Kodėl? Straipsnyje rasite ne vieną pusryčių naudą įrodantį argumentą. +27 / 0 +27
Citrusinių vaisių nauda organizmui
Citrusinių vaisių nauda organizmui Citrusiniai vaisiai natūraliai Lietuvoje neauga, todėl mus pasiekia tik maža dalis visų šio tipo vaisių rūšių. Dažniausiai valgomi ir geriausiai žinomi ‒ apelsinai, mandarinai, citrinos ir greipfrutai. Citrusiniai vaisiai labiausiai vertinami dėl vitamino C, paruošiančio organizmus šaltajam sezonui. Tačiau citrusinius vaisius... 1 +24 / 0 +24
Ką pamirštame įtraukti į valgiaraštį
Ką pamirštame įtraukti į valgiaraštį Didelę dalį mūsų mitybos įpročių formuoja iš kartos į kartą perduodamos tradicijos, tautos valgymo kultūra, vyraujančios maisto kainos ir produktų pasirinkimas parduotuvėse. +22 / 0 +22
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai?
Penkių elementų mityba – ar žinote, kas tai? Ne kartą yra tekę girdėti apie Viduržemio jūros dietą, Diukano dietą, sveikos mitybos principus, tačiau ar kada nors girdėjote apie penkių elementų mitybą? Jei ne, tuomet siūlome paskaityti šį straipsnį, kuriame, remiantis mitybos konsultantės Claudia Nicherl knyga „Penkių elementų mityba“ pabandysime atsakyti į... +20 / 0 +20
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų?
Rėmuo – vienas iš pirmųjų GERL simptomų? Šių laikų žmonės vis mažiau laiko atranda maisto gaminimui namuose, tad neišvengiamai tenka maitintis mieste pagamintu maistu. Tiesa, labai dažnai tai būna maistas iš greito maisto restoranų: jis ir skanus, ir nebrangus, o apie kokybę retai kada susimąstoma...Pagalvojama tik tuomet, kai pradeda varginti įvairūs virškinimo... +22 / -4 +18
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu?
Kaip išvengti apsinuodijimo maistu? Maistas mums yra gyvybiškai svarbus. Kasdien į mūsų burną patenka įvairaus maisto kąsniai, esame atsakingi patys už save ir kitus. Tačiau būna, jog maistas, kuris atsiduria mūsų organizme, ima kelti nemalonius simptomus: pykinimą, vėmimą, viduriavimą... Tuomet suprantame, jog apsinuodijome maistu ir privalome kuo skubiau į visa... +18 / -1 +17