ŠEŠTA DIENA
Pusryčiai
- Karštas gėrimas (gali būti pagardintas nugriebtu pienu ir saldikliu).
- Keptos kalakutienos griežinėliai su varške.
Pietūs
Prancūziškų blynų (kaip juos pasigaminti, rasite čia: PIRMA DIENA ») sumuštinis su neriebiu tepamu sūriu, kalakutiena ir pipirais.
Užkandis
Mėsos traškučiai.
Mėsos traškučių receptas
Ko reikės 2 porcijoms?
- 5 vištienos krūtinėlės griežinėlių;
- 5 kumpio griežinėlių;
- 5 kalakutienos krūtinėlės griežinėlių.
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Mėsos griežinėlius sudėkite ant grotelių ir kepkite orkaitėje 7 min., po to apverskite ir vėl kepkite 7 min. Iškepusius mėsos griežinėlius galite sulaužyti į mažesnius mėsos traškučius.
Vakarienė
Greitai paruošiama lašiša su prieskoniais.
Greitai paruošiamos lašišos su prieskoniais receptas
Ko reikės 2 porcijoms?
- 2 didokų lašišos filė gabalų;
- arbatinio šaukštelio pasirinkto prieskonių mišinio;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Įpjaukite lašišos filė odą (taip prieskoniai įsiskverbs į visą filė). Dėkite lašišą į kepimo skardą oda į viršų ir apibarstykite visais prieskoniais. Skardą talpinkite vidurinėje orkaitės lentynoje ir kepkite apie 20 min., kol lašiša iškeps ir oda taps traški.