Dukano dietos meniu. Antras etapas. Receptai

Kovo 25, 2014 | Simonas Griškevičius
+19
+36 -17

Liesas jogurtas tiks pusryčiams, laikantis Dukano dietos

KETVIRTA DIENA 

Pusryčiai 

  • Karštas gėrimas (gali būti pagardintas nugriebtu pienu ir saldikliu).
  • Liesas jogurtas su dygliuotojo ožerškio uogomis. 

Pietūs 

Aštrus indiškas omletas. 

Aštraus indiško omleto receptas 

Ko reikės 1 porcijai? 

  • 2 kiaušinių;
  • pusės žalios aitriosios paprikos be sėklų, supjaustytos mažais gabalėliais;
  • pusės smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno;
  • svogūnų laiškų;
  • arbatinio šaukštelio šviežios supjaustytos kalendros;
  • žiupsnelis ilgosios tuberžolės;
  • druskos ir pipirų. 

Kaip gaminti? 

Įmuškite į dubenį kiaušinius, pabarstykite druska ir pipirais ir viską suplakite šakute. Suberkite svogūną, svogūnų laiškus, aitriąją papriką, kalendrą ir prieskonius. Į keptuvę įlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus, įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Supilkite turinį į keptuvę ir pakepkite kelias minutes, tada apverskite omletą ant kitos pusės. 

Užkandis 

Dukano frapučino kavaDukano frapučino kava. 

Dukano frapučino kavos receptas 

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 1 puodelio stiprios juodos kavos;
  • 1 puodelio nugriebto pieno tiesiai iš šaldytuvo;
  • dirbtinio saldiklio;
  • 16-os ledo kubelių. 

Kaip gaminti? 

Kavą, pieną ir dirbtinį saldiklį supilkite į maišytuvą (blenderį) ir plakite tol, kol masė taps vientisa (turi atsirasti puta). Sudėkite ledą ir vėl plakite, kol ledas bus sutrintas į mažyčius gabalėlius. Turinį supilkite į stiklines ir papuoškite šiaudeliais. 

Vakarienė 

Jūros ešerio filė žolelių ir avižų sėlenų džiūvėsiuose. 

Jūros ešerio filė žolelių ir avižų sėlenų džiūvėsiuose receptas 

Ko reikės 2 porcijoms? 

  • 4 jūros ešerio filė gabalų;
  • 4 šaukštų avižų sėlenų;
  • 2 šaukštų vandens;
  • šviežių smulkiai supjaustytų petražolių;
  • šviežių maltų juodųjų pipirų;
  • kelių čiobrelių lapelių;
  • alyvuogių aliejaus. 

Kaip gaminti? 

Orkaitę nustatykite grilio režimu ir įkaitinkite iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ešerio filė oda žemyn. Avižų sėlenas supilkite į dubenį ir sumaišykite su žolelėmis, supylę į tą patį dubenį vandenį, išmaišykite šakute. Avižų sėlenos greitai sugers vandenį ir bus panašios į stambius džiūvėsius. Šiuos džiūvėsius dėkite ant ešerio filė. 

Galite ešerį šiek tiek pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepimo skardą įstatykite vidurinėje orkaitės lentynoje ir kepkite 12 min., kol iškeps žuvis. Tada perkelkite skardą į viršų 2 minutėms, kad džiūvėsiai paskrustų. 

1 2 3 4 5 6 7
+19
+36 -17
  • Nutukimas
  • Antsvoris
  • Dukano dieta
  • Patiekalai
  • Dukano dietos meniu
  • Dietų receptai
  • Pirmas Dukano dietos etapas
  • Dietologai

Susiję straipsniai