11 maisto ruošos taisyklių, kurių neverta paisyti

Lapkričio 30, 2015
+4
+4 -0

Galbūt esate tikras maisto ruošimo profesionalas, o gal vos susitepate suvožtinį, tačiau turite žinoti, kad egzistuoja daugybė kulinarinių „faktų“, kurie tėra pramanai. Tikriausiai kai kuriuos iš jų išgirdote iš savo mamos ar žiūrėdami mėgstamą maisto gaminimo laidą, tačiau tai nepakeičia žiaurios tiesos. Štai 11 sugriautų maisto ir gaminimo mitų!

Grybų negalima plauti

Kai kurie žmonės neplauna grybų, nes bijo, kad jie prisigers vandens, išpurs ir praras savo išskirtinį skonį. Todėl jie kruopščiai valo grybus rankšluosčiu, kad pašalintų purvą. Trumpam pakišus grybus po vandens srove nieko blogo nenutiks. Daugiau nei 90 % grybo sudaryta iš vandens, todėl net jei grybai sugers dar truputį drėgmės, jų skonis beveik nepasikeis.

Makaronus galima perplauti tik tuo atveju, jei gaminate šaltas makaronų salotas arba makaronų iš karto nevalgysite ir nenorite, kad jie suliptų.

Ruošiant maistą mikrobangų krosnelėje sunaikinamos maistingosios medžiagos

Mikrobangų krosnelė yra labai patogi, bet tikriausiai girdėjote, kad joje ruošiant ar šildant maistą sunaikinami vitaminai ir visos kitos naudingosios medžiagos. Harvardo universiteto ekspertai linkę nesutikti. Elektromagnetinė radiacija yra sveikiau nei virimas ar daugelis kitų maisto ruošimo būdų. „Geriausias gaminimo būdas yra toks, kuris trunka mažiausiai laiko, maistas šildomas trumpiausiai ir sunaudojama kaip įmanoma mažiau skysčių. Mikrobangų krosnelė atitinka šiuos kriterijus.“

Gaminant maistą alkoholis išgaruoja

Jums gali tekti atsiprašyti alkoholio nevartojančių svečių. Priešingai nei galbūt esate girdėję, vynas, kurio įpylėte į troškinį, ar alus, kuriuo laistėte kepsnį, nebūtinai išgaruos orkaitėje. Namuose maistą ruošiantys žmonės gali laikytis nuomonės, kad alkoholis išsiskaido ar išgaruoja ir lieka tik skonis, bet ne poveikis, tačiau, priklausomai nuo jūsų gaminimo metodo, temperatūros, trukmės ir net keptuvės rūšies ir dydžio, paruoštame patiekale gali likti nuo 5 iki 85 % alkoholio. (Kaip pasakytų Emerilas Lagasas (Emeril Lagasse), jūsų patiekalas trenks kaip reikiant.)

Du trečdalius žmogaus organizmo sudaro vanduo, todėl be jo mes negalime išgyventi ilgiau kaip 72 valandas. Išties vandens reikia kiekvienai mūsų kūno daliai, organui, audiniui ir ląstelei.

Plačiau:

10 požymių, kad Jūsų kūnui trūksta vandens

Aliejus neleidžia makaronams sulipti

Beveik ant kiekvieno makaronų pakelio rasite patarimą į verdantį vandenį įpilti truputį aliejaus, kad makaronai nesuliptų, o užviręs vanduo neišsilietų iš puodo. Tačiau šis priedas gali sugadinti valgį. Aliejus yra lengvesnis už vandenį, todėl plūduriuoja jo paviršiuje, taigi, nukošti makaronai susiriebaluoja ir pasidaro slidūs. Ant riebų makaronų blogiau laikosi padažas.

Geriausias būdas neleisti makaronams sulipti – virti dideliame kiekyje vandens ir dažnai maišyti. Ant puodo viršaus uždėtas medinis šaukštas sprogdins užvirusio vandens burbuliukus ir neleis jam išbėgti per viršų.

1 2
+4
+4 -0
  • Vanduo
  • Kava
  • Maisto kramtymas
  • Mikrobangų krosnelės
  • Mėsa
  • Riebalai
  • Pieno produktai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas.